Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Τρεις ακόμη νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

 Τρία ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 13.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται, για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" της Αθήνας, έναν 69χρονο στο νοσοκομείο "Αττικόν" και μία 94χρονη γυναίκα στην κλινική "Παμμακάριστος" της Αθήνας.

Όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

 

Η πρώτη επιδημιολογική έκθεση


Από τα 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα (μέχρι την 20ή Μαρτίου) το 53,5% είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες και οριακά πάνω από τα μισά προέρχονται από τη δεξαμενή ατόμων ηλικίας 40 έως 64 ετών. Το 24,2% από τις ηλικίες 18 έως 39 ετών και 20,7% άνω των 60 ετών. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μόλις το 4,4% όσων προσβλήθηκαν ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών, σύμφωνα με την πρώτη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τον Covid19 στη χώρα μας.

Από τα ευρήματα της ίδιας έκθεσης προκύπτει, επίσης, πως το 95,4% αφορά Έλληνες (455 στο σύνολο) και άλλοι 40 θετικοί στον κορονοϊό είναι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μεγάλος αριθμητικός όγκος των κρουσμάτων, 213 καταγράφεται στην περιοχή της Αθήνας. Αλλά 32 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εκτός της Αθήνας. Στη συνέχεια της λίστας βρίσκεται η Ηλεία με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η Καστοριά με 13 η Θεσσαλονίκη με 10, η Αχαΐα με 9 κρούσματα και λιγότερα σε άλλες περιοχές, όπως φαίνεται στον χάρτη της χώρας από την Κρήτη έως τον Έβρο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα