Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Θεοχάρης στον ΑΝΤ1: Επίδομα και σε ξενοδοχοϋπαλλήλους

Για το μεγάλο πλήγμα που δέχεται από τον κορονοϊό η «βαριά» βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός μίλησε ο αρμόδιος Υπουργός Χάρης Θεοχάρης στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.



Σημειώνοντας ότι ο τουρισμός είναι το 21-25% του ΑΕΠ της χώρας, ο Υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι αυτό «μεταφράζεται» σε περίπου 50 δισ. ευρώ ετησίως.

Τόνισε πάντως ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, πάντα με βάση τις οδηγίες των ειδικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα κεντρικά ξενοδοχεία.

«Αν μας πουν οι ειδικοί ότι υπάρχει λόγος, δε θα διστάσουμε, θα το κάνουμε», είπε, παραδεχόμενος ότι το μέτρο εξετάζεται.

 Όσο αφορά στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ανακοίνωσε ότι εντάσσονται και αυτοί στους υπαλλήλους που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα που ανακοινώθηκε χθες, διευκρινίζοντας πως «θα πάρουν το επίδομα όλοι όσοι το έπαιρναν ακόμα και αν είχε λήξει Ιανουάριο – Φεβρουάριο», χωρίς να χάσουν το εποχικό επίδομα που ούτως ή άλλως λαμβάνουν.

«Δεν μπορούμε να επέμβουμε» σε ζητήματα ακύρωσης ιδιωματικών συμβολαίων, είπε ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, τόνισε όμως ότι «θα παρέμβουμε για στήριξη των επιχειρήσεων».

Ανάλογη στήριξη προανήγγειλε και τα τουριστικά σκάφη.

«Όσα μέτρα είναι για τις επιχειρήσεις που πλήττονται, είναι και για τον τουρισμό», τόνισε, σημειώνοντας ότι οι έμμεσοι και άμεσοι υπάλληλοι στον τουρισμό αποτελούν το 25% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

«Το αισιόδοξο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είδε το πρόβλημα από νωρίς και πήρε μέτρα άμεσα, κάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να ξεπεράσουμε γρήγορα το πρόβλημα», κατέληξε ο Υπουργός Τουρισμού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα