Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Τσιόδρας: «Δεν θα γίνουμε Ιταλία, ενθαρρυντικά δεδομένα για σχήματα φαρμάκων»

Σε 31 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418, εκ των οποίων τα 64 είναι απροσδιόριστης πηγής. Οι 79 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ 13 παραμένουν διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 70 έτη, ενώ 14 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

 

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα ένα τα κρούσματα αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος προχώρησε στην εκτίμηση για 2.000 περιστατικά στην Ελλάδα. Σημείωσε εμφατικά: «Δεν θα γίνουμε Ιταλία, όπως λένε κάποιοι γιατροί με επιστολές». 

 

«Υπάρχουν ενθαρρυντικά δεδομένα που μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία», είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, αναφερόμενος σε κάποια σχήματα φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην Κίνα, που χορηγήθηκαν σε ασθενείς και ήταν αποτελεσματικά.

 

«Έχουμε περιστατικά σε νοσοκομεία. Έχουμε περιστατικά έξω από τα νοσοκομεία. Πρέπει να προστατευτεί το ιατρικό προσωπικό και πρέπει να προστατευτεί και το νοσοκομείο αλλά και οι ασθενείς», σημείωσε, τονίζοντας ότι με ανώτατο όριο 1% κινείται μέχρι στιγμής η θνησιμότητα. «Όσο καθυστερεί η κορύφωση τόσο ετοιμάζεται το σύστημα υγείας στη χώρα μας», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι τα άτομα που είναι θετικά στον ιό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στο σπίτι τους, καθώς είναι εύκολο να κολλήσουν και τους οικείους τους.

 

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

Απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο», υπογράμμισε. «Μένουμε σπίτι» και σύντονα «επιστρέφουμε στην κανονικότητα», υπογράμμισε, επιχειρώντας να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

 

Ειδικότερα, από αύριο Πέμπτη απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

 

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

 

«Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι «ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα», όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα