Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Το 2020 μια χρονιά με πολλές προκλήσεις για τον τουρισμό

Αφήνοντας πίσω μια έντονη χρονιά, την οποία σημάδεψε η πτώχευση της Thomas Cook, οι ξενοδόχοι κάνουν τον δικό τους απολογισμό υποδεχόμενοι το 2020, το οποίο αναμένεται να είναι γεμάτο προκλήσεις.

 

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε τα εξής:

“ Το 2019 ήταν χρονιά διόρθωσης. Υπήρχαν προορισμοί που πήγαν αρκετά καλά, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και στο νότιο Αιγαίο ενώ η ενδοχώρα δεν είχε τις ίδιες πληρότητες. Το 2019 έχει σημαδευτεί από την πτώχευση της Thomas Cook η οποία έφερε ανατροπή σε οικονομικά δεδομένα ενώ ο κλάδος περιμένει ακόμη κάποια διαφορετική προσέγγιση από την κυβέρνηση όσον αφορά πάγια αιτήματά μας”, επισημαίνει ο κ. Τάσιος.

 

“ Θα έλεγα ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια διαδικασία σταθερότητας τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τις αφίξεις. Ωστόσο, η βραχυχρόνια μίσθωση έχει φέρει μεγάλη ανατροπή στην αγορά, για αυτό παρατηρούμε πολλές αφίξεις αλλά όχι αντίστοιχο αριθμό διανυκτερεύσεων. Αναμένουμε και σε αυτόν τον τομέα να δούμε ποιο θα είναι το πλαίσιο από τον Ιανουάριο. Να μπούμε δηλαδή, σε έναν πλαίσιο που όλοι θα πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί”, πρόσθεσε.

 

Αναφερόμενος στο νέο χρόνο που έρχεται, ο πρόεδρος της ΠΟΞ είπε ότι το 2020 αναμένεται να είναι μια χρονιά με πολλές προκλήσεις. “ Υπάρχει ο γεωπολιτικός παράγοντας. Η Τουρκία θέλει πολλούς τουρίστες, όπως και η Κύπρος. Την ίδια ώρα, βλέπουμε ότι η Βρετανία επανέρχεται στην αγορά παρά το Brexit, όπου φαίνεται να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Άλλωστε, οι Βρετανοί έχουν μια άλλη νοοτροπία, κλείνουν τα πακέτα από νωρίς και περιμένουμε στο προσεχές διάστημα, αυτό να αυξηθεί περισσότερο. Η Γερμανία για τη νέα χρονιά φαίνεται να είναι σε μια “ ύπνωση” -αν μου επιτραπεί η έκφραση- με την έννοια ότι ακόμη έχουμε πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να αποκατασταθεί η μεγάλη αναστάτωση που έφερε η Thomas Cook”, πρόσθεσε ο κ.Τάσιος.

 

“ Ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια χρονιά που θα δώσει τουλάχιστον τα ίδια νούμερα με πέρσι. Αν και εμάς μας ενδιαφέρει πώς θα πάει η χώρα συνολικά και να φύγουμε από το μοντέλο ήλιος-θάλασσα. Για να γίνει αυτό όμως, χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και ευχήθηκε “ Ησυχία και ηρεμία στη χώρα μας για το 2020, και να μας δει η κυβέρνηση ως πρώτη προτεραιότητα καθώς ο τουρισμός έχει δώσει πολύ μεγάλη βοήθεια στη χώρα”.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα