Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Βικτώρια» στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, αλλά και τα Χανιά της Κρήτης, όπου κατέρρευσε γεφύρι που είχαν στήσει οι κάτοικοι χωριού.  Προβλήματα από την ισχυρή νεροποντή έχουν δημιουργηθεί και στην Αθήνα και κυρίως στους δρόμους, όπου υπάρχει μόνιμο κυκλοφοριακό κομφούζιο.



Η Κέρκυρα βρέθηκε στο επίκεντρο, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους να μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια, να προκαλούν πλημμύρες σε σπίτια, να «εξαφανίζουν» παραλιακούς δρόμους και να προκαλούν κατολισθήσεις, ακόμα και κατάρρευση μέρους κτηρίου.

Η επιχείρηση για τη διάσωση 40χρονου, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε το πρωί της Τρίτης, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο άνδρας βρίσκεται στη δύσβατη χαράδρα της περιοχής Άνω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον Β. Βαθρακογιάννη, τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, ο 40χρονος επικοινωνεί με τους πυροσβέστες και η επιχείρηση διάσωσής του βρίσκονταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα. Το πρωί έφτασε η 5η ΕΜΑΚ στο νησί, από τα Ιωάννινα, για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

την περιοχή Καρουμπάτικα, της Κέρκυρας, υπήρξε αποκόλληση βράχου, ο οποίος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει τους επιβαίνοντες. Ο δρόμος προς Αργυράδες έκλεισε, λόγω πτώσης δέντρου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να σπεύδουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Και στην παραλιακή της Γαρίτσας, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, διεκόπη η κυκλοφορία.

Στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας υποχώρησε μέρος της ασφάλτου, αφού η θάλασσα «έφαγε» τοιχίο και στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας 6 μέτρων. Ο κρατήρας, όμως, βρίσκεται στα όρια των θεμελίων ταβέρνας της περιοχής.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας αποφασίστηκε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από συνεννόηση των τριών δημάρχων του νησιού με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Η «Βικτώρια» κατάφερε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Για την καταγραφή των προβλημάτων και το σχεδιασμό που αναμένεται να κάνει για την αντιμετώπιση αυτών, ο δήμαρχος Κώστας Λέσσης έχει συγκαλέσει για τις 12 το μεσημέρι σύσκεψη με στόχο να ζητηθεί η βοήθεια και του κρατικού μηχανισμού. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου ήταν όλο το βράδυ σε επιφυλακή ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβαση της στα περιστατικά.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στους Οθωνούς, όπου επίσης ξεριζώθηκαν δέντρα, υπήρξαν προβλήματα με καλώδια της ΔΕΗ, ενώ σε βίντεο φαίνεται αυτοκίνητο να παρασύρεται από τον άνεμο.

πηγή: ant1news.gr

Eικόνες: kefaloniapress.gr, corfupress.gr, inkefalonia.gr, enimorosi.gr, argolikeseidhseis.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα