Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου WTM η Χακλιδική

Στη μεγάλη Παγκόσμια Έκθεση για τον Τουρισμό, τη World Travel Market - WTM, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, συμμετέχει και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής. 

 

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης που επισκέφθηκε στην έκθεση είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να συνομιλήσει μαζί τους, ενώ είχε επαφές και με στελέχη των κυριότερων παικτών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

 

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης έδωσε συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους όπου αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του υπουργείου για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μίλησε για το 10ετές πλάνο του υπουργείου Τουρισμού, για τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου για τη φετινή χρονιά αλλά και για το 2020. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του στους ανταποκριτές των Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης μίλησε για το επικείμενο Brexit και πως αυτό θα επιδράσει στο εγχώριο τουριστικό προϊόν, για το θέμα της Thomas Cook, για τον διεθνή ανταγωνισμό και τη στροφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αειφόρο ανάπτυξη. 

 

Εκτιμήσεις για το 2020

 

"Κλείνουμε τη χρονιά δυνατά και κοιτάζουμε το 2020 με αισιοδοξία. Με σκληρή δουλειά και με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα το 2020 θα σπάσει ακόμα πιο μεγάλα ρεκόρ και στην ποιότητα και στην ποσότητα. Η ποιότητα, η βιωσιμότητα και η αυθεντικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αποτελεί τη βάση της στρατηγικής μας”. 

 

Τι ανέφερε για τον ανταγωνισμό

"Το υπουργείο Τουρισμού παρακολουθεί τον ανταγωνισμό και κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ως οφείλει να το κάνει στηρίζοντας το ισχυρό ελληνικό τουριστικό προϊόν. Όμως μεσομακροπρόθεσμα δεν φοβόμαστε τον ανταγωνισμό. Όσο υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή μας, στη Ν.Α. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική και στη γειτονιά, αυτό θα αυξήσει τις τουριστικές ροές στην περιοχή και θα μεγαλώσει την πίτα. Η χώρα μας έχει ένα πολύ ισχυρό προϊόν και δεν έχει να φοβηθεί τίποτε”. 

 

Για το περιβάλλον και τον πολιτισμό

"Η χώρα μας ξέρει να προστατεύει και το πολιτιστικό της απόθεμα και το περιβάλλον. Το κάνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους. Συνεπώς δεν έχει κανείς να φοβηθεί τίποτε από την τουριστική ανάπτυξη η οποία είναι μιας ήπιας μορφή ανάπτυξη έτσι και αλλιώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ενεργές πολιτικές διαχείρισης και των τουριστικών ροών και της συνολικής τουριστικής εμπειρίας. Αυτό θα το κάνουμε εκεί που η πίεση στις υποδομές είναι μεγαλύτερη και εκεί που το brand είναι παγκοσμίου επιπέδου”.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα