Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Το αεροδρόμιο απέκλεισαν οι αγρότες -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Τον κόμβο του αεροδρομίου έκλεισαν αιφνιδιαστικά στη μία το μεσημέρι οι αγρότες από το μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών».

 

Εντούτοις, στις 16:00, όλα τα τρακτέρ εισήλθαν στον δρόμο που οδηγεί προς το «Μακεδονία», απελευθερώνοντας εν μέρει τη διασταύρωση, δηλαδή τον δρόμο προς την ΕΟ Θεσσαλονίκης Μουδανιών και τη Γεωργικής Σχολής.

 

Στο σημείο βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με όλα τα τρακτέρ (περίπου 100) που είχαν σταθμεύσει στα Πράσινα Φανάρια.

Ο αποκλεισμός θα είναι 24ωρος, αντικαθιστώντας έτσι το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια. Η κυκλοφορία των οχημάτων, προς το αεροδρόμιο, διεξάγεται μέσω του καζίνο.

 

 

Στο σημείο που έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, στήθηκαν μεγάλα καζάνια, με κριθαράκι και αγριογούρουνο, που προετοίμασαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Βράσταμα Χαλκιδικής και μοιράζονται μερίδες, μέσα σε κεσεδάκια, στους περαστικούς οδηγούς και επιβάτες οχημάτων.

"Στη γενική συνέλευση που θα γίνει το βράδυ και θα συμμετέχουν όλοι οι συντασσόμενοι με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, από Αμύνταιο και τα Φάρσαλα, μέχρι τη Λάρισα, τις Σέρρες και την Πελοπόννησο, θα καθοριστεί το επόμενό μας βήμα", επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Σνεταιτερισμού Σημάντρων Χαλκιδικής, Βαγγέλης Μισαηλίδης, προσθέτοντας "είχαμε προειδοποιήσει ότι εάν δεν έχουμε απάντηση μέχρι τις 14.00 θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας".

 

Για "προσβολή" στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που βρίσκονται στο δρόμο απο τις 30/1 και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, μίλησε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα