Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Θ. Καράογλου: Το brand name "Μακεδονία" θα βρεθεί σε όλο τον κόσμο

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων και η προβολή και προώθηση των "ποιοτικών, παραδοσιακών προϊόντων "που παράγονται στη Μακεδονία και τη Θράκη" είναι "κεντρικός σκοπός μας", δηλώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος σήμερα μεταβαίνει στην Κολωνία της Γερμανίας για να επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων "Anuga Food Fair 2019".

 

"Κεντρικός σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων μέσα από την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών, που θα τους επιτρέψουν να χτίσουν στέρεες γέφυρες συνεργασίας με το εξωτερικό, διεκδικώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά" τόνισε ο Θόδωρος Καράογλου και πρόσθεσε:

 

"Θέλουμε το brand name "Μακεδονία" και τα ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας να βρεθούν στα ράφια των εμπορικών καταστημάτων όλου του κόσμου, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση της παραγωγής, αλλά και την τόνωση του πρωτογενούς τομέα".

 

Μέσα σε 100 χρόνια η διεθνής έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA απέδειξε όχι μόνο την αντοχή της στο χώρο, αλλά και την αξία της ως παγκόσμια πλατφόρμα παρουσίασης της τελευταίας λέξης στη βιομηχανία τροφίμων.

Η φετινή ANUGA προσελκύει ακόμη περισσότερους εκθέτες ξεπερνώντας το φράγμα των 300 σε επιφάνεια 6.604 τμ. Τα ελληνικά προϊόντα δεν παραλλάσουν με αυτά των προηγούμενων συμμετοχών, αλλά βελτιώνονται αισθητά σε ποιότητα και σε καλαισθησία συσκευασίας. Η ANUGA κάνει θαύματα.

 

Στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει δυναμικά για δεύτερη φορά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2019.

 

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, «σκοπός της συμμετοχής μας στη διεθνή έκθεση ANUGA 2019 είναι να καταστήσουμε αναγνωρίσιμα τα μακεδονικά προϊόντα, δίνοντας την ευκαιρία στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Η παρουσία μας στη συγκεκριμένη έκθεση, από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, σηματοδοτεί την προσπάθεια να ανοίξουμε νέες αγορές για την εξαγωγή των προϊόντων της μακεδονικής γης. Στόχος μας είναι η προώθηση των εξαιρετικών αγροδιατροφικών μας προϊόντων, καθώς και η ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών του αγροδιατροφικού κλάδου της Κεντρικής Μακεδονίας με συναδέλφους τους από το εξωτερικό, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους, η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας και βέβαια η καθιέρωση της επωνυμίας “μακεδονικά προϊόντα” σε όλο τον κόσμο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα