Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026

Ε Ελλάδα

Οι αγρότες της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης στα Πράσινα Φανάρια -VIDEO-

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης έκλεισαν επ' αόριστον μετά τις 6 το απόγευμα τα δύο ρεύματα προς τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία στα "Πράσινα φανάρια". 

 

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 40 τρακτέρ, ενώ από αύριο το πρωί αναμένεται να ενισχυθεί το μπλόκο με ακόμα 50 τρακτέρ αγροτών από τα χωριά της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Οι αρχές για να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, προτρέπουν σε εκτροπές τους οδηγούς. Συγκεκριμένα εκτροπές της πορείας των οχημάτων υπάρχει στο ΙΚΕΑ, στον κόμβο αεροδρομίου, στον κόμβο Θέρμης και στην Ιντερσαλόνικα. 

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σημάντρων Βαγγέλης Μισαηλίδης οι αγρότες της Χαλκιδικής μαζί με τους αγρότες της Θέρμης είχαν συνεννοηθεί να κλείσουν τον κόμβο στα Πράσινα Φανάρια την Τρίτη το πρωί, ωστόσο μετά την πορεία των αγροτών στο σημείο παρέταξαν τα τρακτέρ και στα δύο ρεύματα και δεν πρόκειται να τα μετακινήσουν. 

 

halkidikinews.gr


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.