Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

"Η συγκλονιστική παρουσία σας εδώ στη Θεσσαλονίκη δίνει μήνυμα νίκης την ερχόμενη Κυριακή", είπε ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας τη σημασία της συγκέντρωσης στη συγκεκριμένη πόλη.

 

"Τώρα μιλά ο λαός", είπε και προέτρεψε παράλληλα τους νέους και τις νέες, που "είναι αυτοί που έκριναν το αποτέλεσμα το '15", να συμμετέχουν στις κάλπες "για να δώσουν το μήνυμα στο φίδι που βγαίνει από το αυγό του, τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά", να δοθεί το μήνυμα: "ποτέ ξανά Χρυσή Αυγή και φασισμός στη χώρα της Δημοκρατίας".

 

Μιλώντας για την αυτοδιοικητική μάχη και την υποψηφιότητα του Χρ. Γιαννούλη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε τη στήριξη στο ψηφοδέλτιο ώστε να δοθεί μήνυμα ανατροπής. Αναφερόμενος στην Κ. Νοτοπούλου και την υποψηφιότητα για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι "η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει πόλη ανοικτή και δημοκρατική δεν θα γυρίσει πίσω σε αυτούς που τη ρήμαξαν". "Η ψήφος στην Κ. Νοτοπούλου είναι μήνυμα νίκης, φρεσκάδας, προοπτικής και στον δεύτερο γύρο μπορούμε να έχουμε τη νεότερη και γυναίκα δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη. Μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα".

Απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, "σε κάθε πατριώτη και δημοκράτη, που δεν φοράει και δεν θέλει να φοράει τα γυαλιά της ιδιοτέλειας και του ρεβανσισμού", ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι "πρέπει να κλείσουμε όλοι μαζί τον δρόμο σε κείνες τις δυνάμεις, που δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα μέσο για να διχάσουν τον λαό".

 

Τόνισε ότι "εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, συντελείται τα τελευταία χρόνια ένα πείραμα εθνικού διχασμού, που πρέπει να αποτύχει και θα αποτύχει με τη δική σας συμμετοχή στους αγώνες και την κάλπη της Κυριακής".

 

Ζήτησε από κάθε πατριώτη να πει "όχι" σε εκείνους "που προωθούν τον διχασμό και σε όσους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, και τα συμφέροντα της ελίτ που εκπροσωπούν, δεν διστάζουν να διχάσουν".

"Εμείς που αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα των πολλών, θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, για να υπερασπιστούμε τη νέα πορεία που άρχισε, με πρώτη ύλη τις θυσίες του λαού μας, για να υπερασπιστούμε τους κόπους και τις θυσίες του λαού μας", είπε ο Αλ. Τσίπρας.

 

Ανέφερε ότι εκείνοι που διχάζουν δεν το κάνουν μόνο για να κερδίσουν ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αλλά "για να μπορέσουν να μας ελέγξουν και πάλι και να μας γυρίσουν στο ίδιο καθεστώς". "Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται πια σε ξέφωτο και μπορούμε να σχεδιάζουμε ένα μέλλον πιο φωτεινό από το σκοτάδι της χρεοκοπίας και της κοινωνικής λεηλασίας που ζήσαμε, εξαιτίας αυτών που μα ρίξανε εκεί". Ζήτησε ενότητα για "να διασφαλίσουμε όσα με τόσο κόπο πετύχαμε και να εξουδετερώσουμε την προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού κατεστημένου που έχει στόχο να μας ξαναγυρίσει στα σκοτάδια των μνημονίων". Είπε ότι η αλήθεια είναι αυτή που μπορεί να ενώσει και πως "το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό". "Η αλήθεια είναι", πρόσθεσε, "ότι καταφέραμε να βγάλουμε τη θηλιά των μνημονίων από το λαιμό του λαού μας χάρη στις δικές του θυσίες και στη δική του εμπιστοσύνη και στήριξη", για να τονίσει ότι αν δεν στήριζε ο λαός την κυβέρνηση οι μνημονιακές πολιτικές θα ήταν ακόμα εδώ.

 

Κατηγόρησε εκείνους που "έριξαν τη χώρα στον καιάδα" ότι "ήθελαν και επεδίωκαν με κάθε μέσο, την επιβολή ενός τέταρτου -δικού τους- μνημονίου" και ότι προεξοφλούσαν την καταστροφή αλλά "διαψεύστηκαν παταγωδώς".

Η αλήθεια επίσης είναι ότι χάρη στην υπομονή σας και την επιμονή μας, καταφέραμε και σήμερα δεν έχουμε πια τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ, που απαιτούσαν το παράλογο και τώρα βγαίνουν εκ των υστέρων να ομολογήσουν τα λάθη και τα εγκλήματα τους εις βάρος του λαού". Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι την ίδια ώρα εκείνη μιλάει ακόμα για "success story της εποχής Σαμαρά".

πηγή: nooz.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα