Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2026

Ε Ελλάδα

Η κόκκινη παλίρροια εμφανίστηκε στον Θερμαϊκό

Το φαινόμενο της κόκκινης παλίρροιας εμφανίστηκε και πάλι στον Θερμαϊκό κόλπο. Αρκετοί πολίτες σήμερα είδαν τις κοκκινωπές κηλίδες, ενώ περπατούσαν στην παλιά παραλία, από το ύψος του λιμανιού έως την πλατεία Αριστοτέλους.

 

Η λεγόμενη «κόκκινη παλίρροια» είναι φυσικό φαινόμενο, το οποίο όμως επιδεινώνεται από τα αστικά λύματα και τα λιπάσματα που καταλήγουν στον κόλπο του Θερμαϊκού, όπου τα νερά αργούν να ανανεωθούν.

Πηγή: voria.gr


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.