Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο Π.Καμμένος αποχώρησε από την κυβέρνηση- Ψήφο εμπιστοσύνης ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

Σε τροχιά ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων εισέρχεται η χώρα, μετά την ανακοίνωση Καμμένου ότι αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και την προαναγγελία Τσίπρα, ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο Πάνος Καμμένος μετέβη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση λιγότερη της μίας ώρας με τον πρωθυπουργό. Αποχωρώντας έκανε δήλωση και ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και πως ο ίδιος παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας.

 

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δήλωση στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, λέγοντας ότι αποδέχεται την παραίτηση Καμμένου και ότι θα αποδεχθεί και κάθε άλλη παραίτηση από τους ΑΝΕΛ.

Γνωστοποίησε επίσης ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πάντα επιδίωκε "καθαρές κουβέντες και καθαρές αποφάσεις, όπως πορεύτηκα έτσι θα πορευτώ και τώρα".

 

Οι δηλώσεις Καμμένου

"Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε και καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα μας από τα μνημόνια, ο πρώτος στόχος επευτευχθη", δήλωσε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του Μαξίμου.

"Το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις στη συνέντευξη τύπου σε λίγο", πρόσθεσε.

"Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα, ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ, αποχωρούν από την κυβέρνηση", κατέληξε.

 

"Όχι" Καμμένου σε ψήφο εμπιστοσύνης

Μετά την επίσκεψη του στο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Διεμήνυσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί αυτή ουσιαστικά συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα υπερψηφίσει νομοσχέδια με τα οποία θα συμφωνεί στη συνέχεια.

"Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών", είπε.

"Εγώ, η κυρία Κόλλια και ο κ. Κατσίκης θα καταψηφίσουμε", είπε ο κ. Καμμένος όταν ρωτήθηκε τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ στη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα