Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Ε Ελλάδα

Σ.Φάμελλος: Στις Σκουριές η εταιρεία δεν πληρώνει τα περιβαλλοντικά πρόστιμα

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

«Αναρωτιέμαι με ποιους κανόνες ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να προτείνει να αναπτυχθεί η Ελλάδα το επόμενο διάστημα, με τους ευρωπαϊκούς κανόνες που εφαρμόζονται στη χώρα μας και ελέγχονται και από τους θεσμούς, ή κάποιους δικούς του κανόνες, που ουσιαστικά είναι κανένας κανόνας και τακτοποίηση μόνο των ημετέρων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Bloomberg και την τοποθέτησή του στο θέμα των επενδύσεων σε Σκουριές και Ελληνικό.

 

Σε ό,τι αφορά τις Σκουριές και τη δήλωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εφόσον γίνει πρωθυπουργός οι άδειες στην καναδική εταιρεία θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα από την αλλαγή κυβέρνησης, ο κ. Φάμελλος σχολίασε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοεί ότι θα δώσει τις άδειες για τις Σκουριές. Αν εννοεί ότι θα δώσει τις άδειες για την πρόσφατη απόρριψη των ερευνητικών εργασιών ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση από την αποκεντρωμένη διοίκηση για τη Θράκη -αυτό έγινε τις τελευταίες εβδομάδες- νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το πει στα δημοτικά συμβούλια της Αλεξανδρούπολης, των Σαπών, στο περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, που ψήφισαν κατά αυτής της επένδυσης και εργασίας, δεν αφορά την κυβέρνηση».

 

«Δεν έχω ακούσει τον κ. Μητσοτάκη», συνέχισε ο αν. υπ. Περιβάλλοντος, «να τοποθετείται ούτε στο γιατί η εταιρεία δεν πληρώνει τα περιβαλλοντικά πρόστιμα και έχει κάνει προσφυγή στο δικαστήριο κατά της καταβολής των περιβαλλοντικών προστίμων, που αφορούν την υγεία των παιδιών και των εργαζομένων στην περιοχή της Χαλκιδικής -τα επέβαλε αυτή η κυβέρνηση σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες- και επίσης δεν τον έχω ακούσει να πει τίποτα και για την καθετοποίηση αυτής της επένδυσης, που υποχρεούται να κάνει η εταιρεία και διεκδικούμε τόσα χρόνια, διότι θέλουμε να δούμε πώς θα ολοκληρώσει την υποχρέωσή της έναντι του ελληνικού δημοσίου και αυτό δεν έχει ακόμη κατατεθεί».

 

«Γιατί δεν ζητά αλήθεια, με βάση τα ελληνικά συμφέροντα, να ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι καθετοποίηση των επενδύσεων, κάτι το οποίο είναι κεντρικό ζήτημα για την Ελλάδα;», αναρωτήθηκε.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα