Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Όλυμπο

Tα πρώτα χιόνια της σεζόν στη χώρα μας είναι γεγονός μετά την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού «Ξενοφώντα» όπως ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους.

Η θερμοκρασία έπεσε από τους 6 βαθμούς χθες το βράδυ στους -5,6 με αποτέλεσμα να χιονίσει στο καταφύγιο Κάκκαλος του Ολύμπου.

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα από τον Όλυμπο.

Το καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος βρίσκεται στα 2.650 μέτρα και βλέπει προς το Στεφάνι με υψόμετρο 2.909 μέτρα.

Ο διαχειριστής του καταφυγίου, Αλέξανδρος Στύλλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FΜ», υποστήριξε πως δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να χιονίζει στο ψηλότερο βουνό της χώρας κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη.

«Η μέρα ξεκίνησε με τα πρώτα χιόνια της σεζόν. Είναι συνηθισμένο για τα υψηλά επίπεδα του Ολύμπου να χιονίζει τέτοια εποχή και η διαφορά θερμοκρασίας των πόλεων με το βουνό είναι 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω», τόνισε ο κ. Στύλλας.

Λόγω της απότομης αλλαγής των καιρικών συνθηκών οι επισκέπτες που θέλουν να μεταβούν στο βουνό του Ολύμπου, καλό είναι να επικοινωνούν με τα καταφύγια, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τον Οκτώβριο.

«Από δω και πέρα που ο καιρός θα έχει σκαμπανεβάσματα, όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί τα καταφύγια του Ολύμπου θα πρέπει να επικοινωνεί μαζί μας, να ενημερώνεται, ώστε να λαμβάνει τις κατάλληλες οδηγίες για να μπορεί να ανέβει με ασφάλεια στο βουνό. Το καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος» θα παραμείνει ανοιχτό, καλώς εχόντων των πραγμάτων, έως τις 28 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η καλοκαιρινή σεζόν», πρόσθεσε ο διαχειριστής του καταφυγίου.
Οι πρώτες νιφάδες χιονιού και στο Νυμφαίο τς Φλώρινας

Εκτός όμως από τον Όλυμπο και οι κάτοικοι στο Νυμφαίο της Φλώρινας είδαν τα ξημερώματα τις πρώτες νιφάδες χιονιού, ενώ η θερμοκρασία στον παραδοσιακό οικισμό έπεσε στον 1 βαθμό Κελσίου.

πηγή:in.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα