Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021

Ε Ελλάδα

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο Μακεδονία -ΦΩΤΟ/VIDEO-

Θεμελιώθηκε την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, ο νέος τερματικός σταθμός. Πρόκειται για ένα έργο που θα επεκτείνει τη δυναμικότητα του υφιστάμενου αεροδρομίου, τη «ναυαρχίδα» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

 

Η Fraport Greece, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αλεξάντερ Τσίνελ, έχει στον πυρήνα του επενδυτικού της προγράμματος στην Ελλάδα, το αεροδρόμιο Μακεδονία, με έργα που θα απορροφήσουν 100 εκατ. ευρώ.

Το νέο τέρμιναλ του Μακεδονία θα είναι έτοιμο τέλος του 2020, αρχές 2021. Το νέο κτήριο θα καλύπτει 34.000 τμ, που, μαζί με τα 24.000 τμ του παλιού τερματικού, που θα ανακαινισθεί, θα μπορούν να εξυπηρετεί πάνω από 9 εκατ. επιβάτες. Με το νέο terminal τα check in points θα αυξηθούν κατά 47%, οι πύλες κατά 50%. Κατά την περίοδο κατασκευής του νέου terminal και όλων των συνοδών έργων δημιουργούνται περί τις 1.000 θέσεις εργασίας ενώ στην λειτουργία του νέου αεροσταθμού, οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν από το "Μακεδονία", υπολογίζονται στις 4.000.

 

Η τελετή της θεμελίωσης, πήρε ξεχωριστό χρώμα καθώς στα θεμέλια του νέου terminal τέθηκε και ένα μεταλλικό κουτί ως... χρονοκάψουλα που περιείχε: το όραμα της εταιρείας για το αεροδρόμιο, σημερινέςεφημερίδες, ένα νόμισμα για καλή τύχη (όπως είθισται στη Γερμανία) και τα σχέδια του αεροδρομίου. 

Το έργο στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", που αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, συνολικού ύψους 415 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021. Η δυναμική του "Μακεδονία", όπως τονίσθηκε, θα αναδειχθεί περαιτέρω και με την ολοκλήρωση των έργων του δημοσίου, για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10/28. 

 

Σύμφωνα με τη Fraport, τέλος του 2018 παραδίδονται οι τερματικοί σταθμοί σε Καβάλα, Χανιά και Ζάκυνθο, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο του επενδυτικού της προγράμματος σε υποδομές. 

 

Χαιρετισμούς στην τελετή της θεμελίωσης εκφώνησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Θέρμης, Γιάννης Μπουτάρης και Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενώ από πλευράς επενδυτών χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Fraport Στέφαν Σούλερ αλλά και ο πρόεδρος του ομίλου Κοπελούζου, Δημήτριος Κοπελούζος. Χαιρετισμό απηύθυνε και δ/νων σύμβουλος της κατασκευάστριας Intrakat, Πέτρος Σουρέτης. 

 

 

Πηγή: voria.gr, thesstoday.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα