Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2017 με 152 ψήφους

Ψηφίστηκε με 152 ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ο κρατικός προϋπολογισμός 2017.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΧΑ, ΔΗ.ΣΥ., ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων) καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, καταψήφισαν (146 ψήφοι).

Απουσίαζαν οι βουλευτές Ανδρέας Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και 'Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ), οι οποίοι εξέφρασαν μεν πρόθεση ψήφου δια επιστολής, ωστόσο οι ψήφοι αυτές δεν καταμετρώνται στο αποτέλεσμα.

 

Τσίπρας: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

"Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι ο λαός μάς ανέθεσε με πλατιά εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, στην οποία εσείς την οδηγήσατε, μας έδωσε εντολή τετραετίας την οποία θα εξαντλήσουμε έως την τελευταία μέρα» είπε, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας.

«Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», πρόσθεσε και τόνισε:

«Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κρατήσαμε σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα