Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Ε Ελλάδα

Συλλαλητήριο: 1,5 εκατ. ο κόσμος στο Σύνταγμα, λένε οι διοργανωτές

Το 1,5 εκατομμύριο έφτασε ο αριθμός των πολιτών που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές. 

 

Η πλατεία Συντάγματος έχει ντυθεί στα… γαλανόλευκα. Στην πλατεία Συντάγματος, στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, κεντρικό σύνθημα είναι «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα». Κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πλήθος κόσμου άρχισε να συρρεύσει στο σημείο από το πρωί.

Ο κόσμος τραγουδούσε τραγούδια όπως το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και έδωσαν τόνο πολιτικής διαμαρτυρίας με συνθήματα κατά των πολιτικών, ενώ συγκλονιστική ήταν η ομιλία που απηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έχει γίνει το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

 

Όπως αναφέρει το Associated Press, οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για πιθανό συμβιβασμό της Ελλάδας στη διαμάχη με τη γειτονική Fyrom σχετικά με το επίσημο όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

 

Εκατοντάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για να φέρουν διαδηλωτές από όλη τη χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κατέφθασαν με πλοία από τα νησιά. Η αστυνομία έχει σταματήσει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, ενώ οι πωλητές έχουν τοποθετήσει πάγκους που πωλούν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες.

 

Αναδημοσίευση του άρθρου του Associated Press κάνουν το BBC, το ABC News και η Washington Post με τον τίτλο «Συγκέντρωση διαδηλωτών στην Αθήνα για το όνομα Μακεδονία».

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα