Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Ε Ελλάδα

Ποιοί και πόσοι τελικώς θα πάρουν το βοήθημα - "Ταβάνι" τα 850 ευρώ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζεται ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης, εξέδωσε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. 

 

Όπως αναφέρεται σε αυτήν - κι έχει διευκρινίσει το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπυοράρης, το έκτακτο βοήθημα θα λάβουν όσοι συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη ως 850 ευρώ. Το ύψος του βοηθήματος θα είναι τέτοιο ώστε μαζί με την σύνταξη να φτάνει τα 850 ευρώ, χωρίς ωστόσο το ποσό του εφάπαξ επιδόματος να είναι μικρότερο των 300 ευρώ.

 

Το βοήθημα θα λάβουν 6 στους 10 συνταξιούχους, συνολικά δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί η εφάπαξ "13η σύνταξη" σε 1.591.332 δικαιούχους.

 

Η ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας

 

Η κυβέρνηση, παραμένοντας σταθερή στη δέσμευσή της για στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, αποφάσισε την άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016, στους χαμηλοσυνταξιούχους.

 

Με βάση την εξαγγελία του Πρωθυπουργού την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 για την Έκτακτη Οικονομική Παροχή, διευκρινίζονται τα εξής: 

 

1) Αποκλειστικοί δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, για τους οποίους το σύνολο των μηναίων, Κύριων και Επικουρικών συντάξεων, χωρίς το ΕΚΑΣ και τις νόμιμες κρατήσεις (πλην φόρων), δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

 

2) Το ύψος του επιδόματος ισούται με τη διαφορά των παραπάνω αποδοχών από τα 850 ευρώ. Αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 300 ευρώ. Πχ. κάποιος με συντάξιμες αποδοχές 250 ευρώ, θα εισπράξει 600 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 500 ευρώ, θα εισπράξει 350 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, θα λάβει 300 ευρώ.

 

3) Οι δικαιούχοι, με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 1.591.332, δηλαδή το 60,32% του συνόλου των συνταξιούχων.

 

Όσο η οικονομία της χώρας θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη και ουσιαστικότερη θα είναι η κοινωνική αναδιανομή για την στήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα