Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Ε Ελλάδα

13η σύνταξη σε όσους παίρνουν κάτω από 850 ευρώ και αναστολή αύξησης ΦΠΑ στο ΒΑ Αιγαίο

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Θα την πάρουν όσοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ και δεν θα είναι μικρότερη των 300 ευρώ - «Παγώνει» η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση - Μοιραία δημιουργείται κλίμα εκλογών

 

Δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, αλλά και την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων της Τρόικας, που απαιτούν νέα μέτρα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε απόψε την καταβολή «δώρου Χριστουγέννων» για 1.600.000 συνταξιούχους, εκ των οποίων ο καθένας θα λάβει 13η σύνταξη τουλάχιστον 300 ευρώ.

 

Όπως εξήγγειλε με τηλεοπτικό του «διάγγελμα» λίγο μετά τις 9 το βράδυ, η κυβέρνηση αποφάσισε να εκπληρώσει μια κορυφαία προεκλογική της δέσμευση και να επιστρέψει στους συνταξιούχους ένα μεγάλο μέρος από την υπεραπόδοση των δημοσίων εσόδων που υπήρξε το 2016, υπερκαλύπτοντας τον στόχο του πλεονάσματος, που για φέτος ήταν 0,5% του ΑΕΠ.

 

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ο πρωθυπουργός, θα διανεμηθεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων σε 1.600.000 συνταξιούχους, το ποσό των 617 εκατομμυρίων ευρώ -ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε συνταξιούχο, κατά μέσο όρο, ένα ποσό 385 ευρώ.

 

Δικαιούχοι της 13ης σύνταξης είναι όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη χαμηλότερη από 850 ευρώ. Οι συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις θα λάβουν μεγαλύτερο ποσό, ενώ οι συνταξιούχοι με τις μεγαλύτερες συντάξεις θα λάβουν μικρότερο ποσό, το οποίο όμως, σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι μικρότερο από 300 ευρώ.

 

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η ρύθμιση για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που μαστίζονται από την προσφυγική κρίση.

 

«Τη συμφωνία μας με τους εταίρους μας θα την τηρήσουμε στο ακέραιο, αλλά ταυτόχρονα θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, τη κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά θα εφαρμοστεί, αλλά όχι όσο συνεχίζεται η προσφυγική κρίση.

 

«Τελικός μας στόχος είναι η οριστική έξοδος από τη κρίση και την επιτροπεία, η πρόσβαση στις αγορές χρήματος, η ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με μια αναφορά που, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, αφήνει πλέον ανοιχτό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στην περίπτωση που ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση, στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη

των αδυνάτων. Αυτοί που σήκωσαν περισσότερο τα βάρη της κρίσης, θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν δικαίωμα στα οφέλη της ανάπτυξης.Τις μέρες αυτές διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου» κατέληξε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, πρέπει να σημειωθεί, ότι με τις αποψινές του εξαγγελίες επιτυγχάνει ταυτόχρονα και την απόλυτη συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί του προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα