Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Γ. Σταθάκης: Τον Απρίλιο η ολοκλήρωση της διαιτησίας με την «Ελληνικός Χρυσός»

Τον Απρίλιο αναμένει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης την ολοκλήρωση της διαιτησίας με την «Ελληνικός Χρυσός».

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής, το γενικό θέμα Δημόσιο – Ελληνικός Χρυσός έχει συμφωνηθεί από κοινού να πάει σε Διαιτησία για το κατά πόσο εφαρμόζεται η σύμβαση που έχουμε υπογράψει.

Διευκρίνισε πως δυο είναι τα επίμαχα ζητήματα: Εάν μπορεί η εταιρεία να παραγάγει καθαρό χρυσό στην Ελλάδα, όπως λέει η σύμβαση, με την τεχνολογία που προτείνει και εάν η τεχνολογία αυτή είναι συμβατή με τη περιβαλλοντική προστασία.

«Το ελληνικό δημόσιο υπερασπίζεται ό,τι προβλέπει η σύμβαση και γι’ αυτό πήγαμε σε Διαιτησία, λογικά θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, πρόκειται για μια δύσκολη επένδυση, πάρα πολύ σύνθετη. «Θέλαμε τα εντοπίσουμε διάφορα κενά, να μην υπάρχουν παρενέργειες και να υπάρχουν και σαφείς δεσμεύσεις ότι επενδυτικά θα υπάρξει το πλήρες σχέδιο και ότι δεν θα προχωρήσει σε μια μερική αξιοποίηση μόνο του μεταλλεύματος και θα το εξάγει, το οποίο δεν θα έχει όφελος για την ελληνική οικονομία» σημείωσε.

Γενικότερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος εκτίμησε πως συνολικά το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί, έχουν κλείσει πρόσφατα πολύ μεγάλα επενδυτικά σχέδια και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επενδύσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα