Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Συνάντηση μεταλλωρύχων με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη -VIDEO

Σε επικοινωνιακούς ελιγμούς όσον αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Eldorado, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ελλάδα προχώρησε ο Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τους μεταλλωρύχους που πολιορκούν από το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος.



Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι οι άδειες για την Ολυμπιάδα θα χορηγηθούν σήμερα-αύριο προσθέτοντας ότι «οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της πορείας χειρισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και καταλήξαμε σε αυτό που είχαμε προαναγγείλει», αμελώντας να διευκρινίσει ότι βασικό πρόβλημα δεν είναι με το συγκεκριμένο μεταλλείο αλλά με τις Σκουριές.

Συγκεκριμένα για το θέμα των Σκουριών ανακοίνωσε ότι τόσο γι' αυτό όσο και για το θέμα που υπάρχει σε εκκρεμότητα για την καθετοποίηση της μεταλλουργίας θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαιτησίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας σήμερα συνεδριάζει την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που είναι αρμόδιο για τη διαδικασία της διαιτησίας. Η διαδικασία, όπως είπε, θα είναι τρίμηνη και θα επιλύσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την εταιρεία σε σχέση με τη σύμβαση.    

«Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

 

Τι απαντά η Ελληνικός Χρυσός

Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου της Ελληνικός Χρυσός και σε συνέχεια των δηλώσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη αμέσως μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Υπουργείο, προκύπτει η ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα