Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Ε Ελλάδα

Η εφορία στέλνει τελεσίγραφο κατασχέσεων σε 761.000 φορολογούμενους

- 761.000 φυσικά πρόσωπα δεν έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

- 340 εκατ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι εισοδήματος μόνο τον Ιούλιο

- 5.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια εκδίδονται καθημερινά

- Στα 95 δισ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και τελωνεία

 

Η προσπάθεια να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και να πληρωθούν οι αβάσταχτοι φόροι από τους πολίτες οδηγεί την εφορία να στείλει τελεσίγραφο κατασχέσεων σε 761.000 φορολογούμενους, δηλαδή όσους δεν έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

 

Η απειλή κατασχέσεων μισθών, συντάξεων και καταθέσεων, όπου υπάρχουν, είναι γεγονός αφού από την Δευτέρα (21/08) πολλοί είδαν να φτάνει στο email τους ειδοποίηση ότι έχουν 15 ημέρες προσθεσμία για να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

 

Τα ραβασάκια άρχισαν να αποστέλλονται ήδη και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα κάνει τα πάντα για να μπουν στα κρατικά ταμεία τα 5 δις που είναι ο στόχος έως το τέλος του χρόνου.

 

Μόνο το πρώτο εξάμηνο με απειλές κατασχέσεων αλλά και με κατασχέσεις εισπράχθηκαν 2,3 δις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται τα ληιπρόθεσμα είναι περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα.

 

Το ραβασάκι

 

Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, το ραβασάκι ενημερώνει τον φορολογούμενο ότι έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία και στην συνέχεια τον καλεί μέσα σε 15 ημέρες να μεριμνήσει για την τακτοποίηση των οφειλών.

 

Στην εφαρμογή «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» του taxisnet θα αναζητησετε το ύψος του απλήρωτου χρέους στα «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

 

Για να μην πέσετε θύματα επιτήδειων, στα ραβασάκια της ΑΑΔΕ στο πάνω μέρος αποτυπώνονται το όνομα του φορολογούμενου και το όνομα χρήστη στο Taxinet και συνοδεύονται από την επισήμανση ότι «για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ο Προιστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά αναγκαστικά διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

 

πηγη: ΤΑ ΝΕΑ

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα