Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020

Ε Ελλάδα

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ εξελέγη ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο κ. Τζιτζικώστας εξελέγη Αντιπρόεδρος από την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Επιτροπή συμμετέχουν Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι 350 Τοπικών Αρχών (Περιφερειών και Πόλεων) και από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμητικά αντιπροσωπευτικό και συλλογικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το Ευρωκοινοβούλιο. Άλλωστε, η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζεται ως το «Κοινοβούλιο της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης».

 

Η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδρύθηκε το 1994 και αποτελεί τη συνέλευση των εκπροσώπων των τοπικών και περιφερειακών αρχών της ΕΕ, δίνοντας τη δυνατότητα στην ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση να εκφράζει άμεσα τις θέσεις της εντός του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ, αλλά και να προτείνει προς το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις.

 

Τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επίσης γεφυρώνουν τις αποστάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους πολίτες και το κέντρο λήψης των αποφάσεων της ΕΕ, προωθώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε όλα τα επίπεδα.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ιανουάριο του 2015, ενώ πρόσφατα επεξεργάστηκε και κατέθεσε Γνωμοδότηση για την Πολιτιστική Διπλωματία της ΕΕ, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών. Επίσης, έχει διοργανώσει δύο σημαντικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με θέμα το «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό» ζήτημα και το «Μέλλον της Ευρώπης», στις οποίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, Ευρωπαίοι Επίτροποι, Ευρωβουλευτές, καθώς και πολιτικά και διοικητικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα