Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Ε Ελλάδα

"Η τρομοκρατία ευνοεί... τον τουρισμό στην Ελλάδα"

Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί τουριστικά, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σε ρεπορτάζ της για τις τουριστικές περιοχές που έχουν πληγεί από την τρομοκρατία.

 

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «οι τρομοκράτες με τις επιθέσεις τους σε τουριστικές περιοχές επιδιώκουν να προκαλέσουν κυρίως οικονομικές ζημίες. Παρόλα αυτά ο κλάδος αλλά και οι περιοχές ανακάμπτουν εντυπωσιακά γρήγορα».

το

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στην Ελλάδα και σημειώνεται ότι «πολλοί που διψάνε για ήλιο και η Αίγυπτος ή η Τουρκία τους είναι πολύ επικίνδυνες, προσανατολίζονται προς την Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές υπολογίζουν με νέα ρεκόρ και αυτόν τον χρόνο.

 

»Και αυτό παρά το γεγονός ότι η προσφυγική κρίση είχε καταστροφικές συνέπειες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μόνο στη Λέσβο όπου στους καταυλισμούς υπάρχει θέση για 3.500 ανθρώπους βρίσκονται τώρα πάνω από 6.000 πρόσφυγες και ο τουρισμός αυτό τον χρόνο μειώθηκε κατά 63%. Στη Χίο μάλιστα ο τουρισμός μειώθηκε κατά 72%». 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα