Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024

Ε Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας στον β΄γύρο

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου

Στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής θα κριθεί ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των Νίκου Ανδρουλάκη, που αναδείχθηκε πρώτος και του Χάρη Δούκα, που κέρδισε στο νήμα τον Παύλο Γερουλάνο.

Η διαφορά του κ. Δούκα και του κ. Γερουλάνου ήταν μερικές εκατοντάδες ψήφοι, με το μεγάλο θρίλερ να εξελίσσεται στην Αττική, όπου ο κ. Γερουλάνος ήρθε πρώτος, η Άννα Διαμαντοπούλου δεύτερη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τρίτος και ο Χάρης Δούκας τέταρτος.

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων της Αττικής, ο κ. Γερουλάνος εμφάνιζε μεγάλη δυναμική και ψαλίδιζε συνεχώς τη διαφορά. Όμως, τελικώς, ο κ. Δούκας διατήρησε το προβάδισμά του.

Τόσο οι δύο μονομάχοι του δεύτερου γύρου, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, έστειλαν μήνυμα ενότητας για το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα, ενώ ο κ. Γερουλάνος συνεχάρη τους κ.κ. Δούκα και Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για απολύτως σεβαστή απόφαση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να τους κατευθύνει στον επόμενο γύρο.

Πρώτος σε ψήφους, με διαφορά οκτώ μονάδων από τον δεύτερο, αναδείχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία της παράταξης, ο νυν αρχηγός του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Χάρη Δούκα.

Ειδικότερα, στο 100% της ενσωμάτωσης και σύμφωνα με το Πρακτικό Αποτελεσμάτων της ΕΔΕΚΑΠ, "Σήμερα την 7η/10/2024 και ώρα 02.00 π.μ. ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου. Συνολικά ψήφισαν 303.223 μέλη και φίλοι του Κινήματος. Ανακοινώνεται ότι από τα 908 εκλογικά τμήματα της Χώρας και 19 εκλογικά τμήματα του Αποδήμου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, έλαβαν με σειρά κατάταξης:

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ: 89.288 (29,64 %)
ΔΟΥΚΑΣ ΧΑΡΗΣ: 64.490 (21,41%%)
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: 63.632 (21,12%)
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ: 58.809 (19,52%)
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: 18.163 (6,03%)
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ: 6.890 (2,29%)

Σύμφωνα με τα ως άνω στο β’ γύρο της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2024 προκρίνονται οι:

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα