Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Ε Ελλάδα

Πυροσβεστική: Κάθε δέκα λεπτά έχουμε μία νέα πυρκαγιά

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και επιχειρήσεις, με τους κατοίκους να καταβάλλουν προσπάθειες για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, ενώ, την ίδια ώρα, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, απομακρύνουν σκάφη.

«Κάθε δέκα λεπτά έχουμε μία νέα πυρκαγιά, πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα», τόνισε στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. «Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Βαθρακογιάννης.

Σχετικά με τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου είπε ότι άρχισε από χαμηλή βλάστηση κοντά στη Σχολή Ευελπίδων και επεκτάθηκε ταχύτατα καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που έφτασαν και τα 8 μποφόρ. Έκανε γνωστό ότι όπου χρειάζεται η ΕΛΑΣ βοηθά στην απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή.

Ο κ. Βαθρακογιάννης αναφέρθηκε σε μία ακόμα επικίνδυνη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο Κρανίδι ενώ τόνισε τη σημασία του να επιδείξουν όλοι προσοχή.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα