Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Ε Ελλάδα

Παράδοση εξοπλισμού στη 2η ΕΜΑΚ και τις εθελοντικές οργανώσεις από τον Α. Τζιτζικώστα

Εξοπλισμό στη 2η ΕΜΑΚ και στις εθελοντικές οργανώσεις, με αντικείμενο την πυροπροστασία παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην εκδήλωση παράδοσης του εξοπλισμού έδωσαν το παρών ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Στεργιούλας, ο Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Αριστείδης Κατιρτζίδης και οι επικεφαλής των εθελοντών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη και σταθερή ενίσχυση του έργου τους, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας και ο Γενικός Διευθυντής Προγραμματισμού και Υποδομών και Περιφερειακός Συντονιστής Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Ο Περιφερειάρχης εξήρε το έργο και την προσφορά τόσο της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, όσο όμως και των εθελοντικών οργανώσεων, χωρίς τις οποίες, όπως επισήμανε, “ δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις έκτακτες συνθήκες με το υψηλότατο επίπεδο με το οποίο έχουμε ανταποκριθεί όλα αυτά τα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία”.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας, “ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναγνωρίζει εμπράκτως την τεράστια κοινωνική προσφορά των γυναικών και ανδρών της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και των εθελοντικών οργανώσεων, γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια τις ενισχύει διαρκώς, με μέσα ατομικής προστασίας, εξοπλισμό, μηχανήματα και πόρους. Εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας της Κεντρικής Μακεδονίας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στο έργο της πυροπροστασίας και της αντιμετώπισης καταστροφών, οι οποίοι πολλές φορές βάζουν πάνω και πρώτα από όλα τη ζωή των συμπολιτών μας, επιδεικνύοντας καθημερινά αυταπάρνηση και υψηλότατο αίσθημα καθήκοντος. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να καλύπτουμε ελλείψεις και να τους δίνουμε τα μέσα για την ατομική τους προστασία και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, της ζωής και των περιουσιών των συνανθρώπων μας. Πέρσι παραδώσαμε πλωτά μέσα, στολές, ατομικό εξοπλισμό, μέσα αναρρίχησης, αντλίες αποστράγγισης υδάτων, γεννήτριες και άλλα υλικά, που διευκολύνουν το έργο των γυναικών και ανδρών που υπηρετούν στις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, αντιμετώπισης καταστροφών και πυρόσβεσης, αλλά και στις εθελοντικές οργανώσεις. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκτός από την ΕΜΑΚ και τους εθελοντές ενισχύσαμε την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Δήμων και Περιφέρειας. Ήδη έχουμε παραδώσει εξοπλισμό σε υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις, όπως και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στη φετινή αντιπυρική περίοδο, εκτός από το ραντάρ και τα συστήματα πυρανίχνευσης και έγκαιρης προειδοποίησης στο Σέιχ Σου, θα λειτουργήσει αντίστοιχο ραντάρ και στις Σέρρες. Και δεν μένουμε εδώ. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τη μάχη για να θωρακίσουμε την Κεντρική Μακεδονία απέναντι στις συνεχώς πιο έντονες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Γι’ αυτό ως διοίκηση της Περιφέρειας διασφαλίσαμε πόρους άνω των 15 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και τα επόμενα χρόνια”.

Στη 2η ΕΜΑΚ ο Περιφερειάρχης παρέδωσε για την αντιπυρική περίοδο ένα όχημα με πυροσβεστικό εξοπλισμό - δεξαμενή για την καλύτερη ανταπόκρισή της στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, που προκύπτουν από τις δασικές πυρκαγιές.

Στις 36 εθελοντικές ομάδες, που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιούνται στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε τέντες, για την υποβοήθηση του έργου τους, ενώ μεγάλος αριθμός τεντών έχει διατεθεί ήδη και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα