Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Ε Ελλάδα

Τμήμα του Άρραφου Χιτωνος του Ιησού από το Άγιο Όρος στη Θεσσαλονίκη

Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτίθεται από τις 14 Απριλίου και για μία εβδομάδα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, το τμήμα του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού και κομμάτι από Τίμιο Ξύλο, που φυλάσσονται στη Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Η υποδοχή τους θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 18.30, στην είσοδο του ναού του πολιούχου Αγίου της Θεσσαλονίκης. Τα δύο ιερά κειμήλια φυλάσσονται μαζί σε λειψανοθήκη στη Μονή Παντοκράτορος και αποφασίστηκε να έρθουν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, κατόπιν αιτήματος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης προς την ιστορική Μονή.

Η λειψανοθήκη με τα κειμήλια βρίσκεται στη Μονή Παντοκράτορος, σύμφωνα με την παράδοση, από το 1363, από τα εγκαίνιά της, τα οποία τέλεσε ο τότε Οικουμενικός Πατριάρχης, ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κάλλιστος Α’. Επρόκειτο για δωρεά προς τη Μονή τού βυζαντινού αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β’. Σύγχρονες έρευνες επιβεβαίωσαν ότι το ύφασμα χρονολογείται τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν.

Το τμήμα του Άρραφου Χιτώνος και του Τιμίου Ξύλου θα παραμείνουν για προσκύνημα στο Ναό μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα