Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Ε Ελλάδα

Σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης με Σόφια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Σκόπια

Την επανέναρξη των διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη προς το Βελιγράδι μέσω Σκοπίων και την καθιέρωση, για τη θερινή περίοδο, της υπηρεσίας προς Βουκουρέστι μέσω Σόφιας ξεκινά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

Τα διεθνή επιβατικά δρομολόγια ξεκινούν καθημερινά από σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου, για τα Σκόπια και το Βελιγράδι, ενώ τα δρομολόγια για τη Σόφια και το Βουκουρέστι ξεκινούν από την Κυριακή 4 Ιουνίου.

 

Η επανέναρξη των δρομολογίων αποτελεί τη συνέχεια μίας μακράς παράδοσης σιδηροδρομικής μετακίνησης επιβατών προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και αντιστρόφως, ενώ ενισχύει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον σιδηροδρομικό χάρτη, συνδέοντάς την, πλέον, με Σκόπια και Βελιγράδι (καθημερινά), με Σόφια (καθημερινά) και Βουκουρέστι κάθε Σάββατο και Κυριακή τη θερινή περίοδο.

 

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα δρομολόγια θα είναι ανταγωνιστικές και θα ισχύουν πολλαπλές εκπτώσεις. 

Επίσης, θα ισχύουν οι προσφορές Eurail και Interrail και ειδικές προσφορές από και προς τις υπόλοιπες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Αναχωρήσεις και τιμές 

 

Αναλυτικά, η αμαξοστοιχία για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη προς Σόφια-Βουκουρέστι θα αναχωρεί κάθε Κυριακή στις 23:10 από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει την επόμενη ημέρα στη Σόφια στις 5:50 και στο Βουκουρέστι στις 18:58, και κάθε Παρασκευή στις 12:45 από το Βουκουρέστι και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 6:31. 

 

Η τιμή για το εισιτήριο απλής διαδρομής ανέρχεται στα 16,80 ευρώ από τη Θεσσαλονίκη στη Σόφια, ενώ το εισιτήριο μετ' επιστροφής ανέρχεται στα 33,60 ευρώ. 

 

Η τιμή για το Βουκουρέστι ανέρχεται στα 39,80 ευρώ, ενώ το εισιτήριο μετ' επιστροφής ανέρχεται στα 79,60 ευρώ. 

Επιπλέον, στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βουκουρέστι ή τη Σόφια και αντίστροφα, θα παρέχονται -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης, με επιπλέον χρέωση, με τιμές που ξεκινούν από 9,40 ευρώ.

 

Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια-Βελιγράδι «Hellas», επειδή η επιβατική μεταφορά στο τμήμα διαδρομής μεταξύ Θεσσαλονίκης- Γευγελής-Θεσσαλονίκης διεξάγεται προσωρινά με λεωφορεία, οι επιβάτες αναμεταβιβάζονται και στις δύο κατευθύνσεις διαδρομής στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής στην κανονική σύνθεση της αμαξοστοιχίας. 

Η αναχώρηση αυτών των λεωφορείων προς Γευγελή γίνεται καθημερινά από τον χώρο του επιβατικού σταθμού Θεσσαλονίκης στις 18:30. 

 

Η αμαξοστοιχία αναχωρεί από τη Γευγελή στις 19:48 (τοπική ώρα), η άφιξη στα Σκόπια είναι προγραμματισμένη στις 21:54 (τοπική ώρα) και θα φτάνει στο Βελιγράδι στις 07:46 της επόμενης ημέρας (τοπική ώρα). 

Από το Βελιγράδι η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί στις 18:35 (τοπική ώρα), θα φτάνει στα Σκόπια στις 04:20 (τοπική ώρα), ενώ η άφιξη των λεωφορείων από Γευγελή στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη στις 10:57. 

Η τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Σκόπια ανέρχεται στα 12,20 ευρώ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου μετ' επιστροφής ανέρχεται στα 19,50 ευρώ. 

Η τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι ανέρχεται στα 33,80 ευρώ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου μετ' επιστροφής ανέρχεται στα 54,10 ευρώ. 

 

Επιπλέον, στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βελιγράδι και αντίστροφα θα παρέχονται -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης, με επιπλέον χρέωση, με τιμές που ξεκινούν από 8 ευρώ. 

ifimerida.gr ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα