Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Πάμε να βάλουμε τρίποντο νίκης την Κυριακή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλέ ντε Σπορ) στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έλειψαν τα γιουχαΐσματα στις αναφορές του Πρωθυπουργού για τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ύστερα από την παραίτηση του από την εκλογική μάχη. “Η καλύτερη αποδοκιμασία να γεμίσουν με ψηφοδέλτια οι κάλπες της ΝΔ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ο Κατρούγκαλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό. Έσπευσαν να τον διαγράψουν γιατί ήταν μαρτυριάρης και είπε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε όμως”, σχολίασε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Η ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και το… φινάλε με Γκάλη

“Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι απόγονος Μακεδονομάχου… Αυτό το γαλάζιο κύμα που ξεκινά από το Λευκό Πύργο και συναντά αυτό που έχει απλωθεί ήδη από τα Χανιά”, είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και συνθημάτων.

“Τα καταφέραμε και μείναμε όρθιοι και ενωμένοι”, είπε αναφερόμενος στις δυσκολίες της τετραετίας, μεταξύ αυτών η ακρίβεια και οι τουρκικές προκλήσεις.

“Γίνονται πράξη όσα είχαμε συμφωνήσει με τους πολίτες τον Ιούλιο του 2019. Σας υποσχέθηκα ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και θα θα αυξήσουμε επενδύσεις και νέες δουλειές. Θα αναβαθμίσουμε την άμυνα μας και θα ενισχύσουμε επιτέλους το κύρος της χώρας μας… Στον πρώτο μας απολογισμό, μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να πούμε “τα είπαμε και τα κάναμε”. Μέχρι τώρα, μειώθηκαν 50 φόροι”.

“Είμαι σίγουρος ότι βλέπετε την Ελλάδα που αλλάζει γύρω σας. Τα τεράστια έργα που δρομολογούνται στη Θεσσαλονίκη. Το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο, 17 καινούργια σχολεία, νέες φοιτητικές εστίες… Πρόκειται για μερικά από τα 30 έργα που έχουν δρομολογηθεί, έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Θα σταθώ ξεχωριστά σε μία παρέμβαση, στο μέτρό της πόλης, το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό. Το επισκέφθηκα σήμερα το πρωί. Σήμερα θα το χρησιμοποιείτε και όλοι εσείς. Το μετρό γίνεται πράξη και εσείς διαπιστώνετε την απόσταση στα λόγια από τις πράξεις. Την απόσταση στα έργα από τους ζωγραφισμένους μουσαμάδες. Η Θεσσαλονίκη έχει και μετρό και αρχαία”.

“Αυτές οι εκλογές είναι μία ευκαιρία να ξεχωρίσουν οι δήθεν πατριώτες των κούφιων συνθημάτων από τους καθημερινούς πατριώτες της πράξης και του αγώνα”, ανέφερε στη συνέχεια.

Σχολιάζοντας την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική για τις υποκλοπές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Δεν μασάμε! Τζάμπα μαγκιές! Ας κοπιάσουν για να ξαναχάσουν!”.

“Ο Κατρούγκαλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό. Έσπευσαν να τον διαγράψουν γιατί ήταν μαρτυριάρης και είπε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε όμως”.

Για τη δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου υπέρ αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και την επίθεση που δέχθηκε για αυτήν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι έγινε “γιατί στους στίχους του κατά του λαϊκισμού αναγνώρισαν τους εαυτούς τους” και αναφέρθηκε στο τραγούδι “Άγγελος εξάγγελος”, προσθέτοντας “λες και τα έγραφε για τον Τσίπρα πριν γεννηθεί”.

“Πάμε να βάλουμε το τρίποντο της μεγάλης νίκης. Πάμε για την παντοδύναμη πρωτιά”, είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του, με αναφορά στο Νίκο Γκάλη και τις επιτυχίες του στο Παλέ ντε Σπορ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα