Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει από το συμβόλαιο της αλλαγής με το λαό

Στην Πλατεία Συντάγματος μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές.

Λίγες ώρες μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου από την εκλογική μάχη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές: Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν και σε καμία να παρεκκλίνει είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα από το συμβόλαιο με το λαό».

«Η ψηφος του λαού δεν θα είναι εντολή μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Και από Δευτέρα θα κληθούν όλοι να πάρουν θέση. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους. Ποιος θέλουμε να μας κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια; Λένε κάποιοι ανιστόριτοι σύντροφοι μας από τα αριστερά ότι “δεν υπάρχει διαφορα. Δεν έχει σημασία”. Αλήθεια, μπορείτε να δείτε τον πολίτη στα μάτια ότι είναι ίδιος ο Μητσοτάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ;», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους πολίτες να “στείλουν κουβά τους δημοσκόπους” την ερχόμενη Κυριακή 21 Μαΐου.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα

«Η ελπίδα έχει γίνει απόφαση. Δεν αντέχεται άλλο το έλλειμμα της αξιοπρέπειας» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος.

«Η σημερινή μας συγκέντρωσή κρίνει την παράσταση νίκης. Στο Σύνταγμα χτυπά η καρδιά της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αλλαγής. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι την Κυριακή η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Την Κυριακή μπαίνει τέλος στο καθεστώς της αδικίας, στο καθεστώς της αισχροκέρδειας στο καθεστώς των ανισοτήτων. Την Κυριακή επιστρέφει στην πατρίδα μας η δικαιοσύνη, την Κυριακή μιλάει ο λαός και ο λαός γράφει ιστορία. Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει την ελπίδα ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να ζήσει με τον εφιάλτη της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, του παρακράτους. Η ελπίδα έχει γίνει απόφαση γιατί ο λαός μας δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδικίας.

Δεν αντέχει να ξεσπιτώνονται οικογένειες για μερικές χιλιάδες ευρώ από το κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει να εξαϋλώνεται το εισόδημα την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Δεν αντέχει να μην φθάνει η σύνταξη του συνταξιούχου για να πάρει ένα δώρο στα εγγόνια. Δεν αντέχεται το έλλειμμα της αξιοπρέπειας, να μην μπορεί ο εργαζόμενος να έχει ωράριο και δικαιώματα, ο μικρομεσαίος να μην μπορεί να κρατήσει την επιχείρησή του. Δεν αντέχεται να πουλάνε κάθε δομή κοινωνικής προστασίας, δεν αντέχεται η διάλυση του ΕΣΥ , οι τεχνητοί φραγμοί που σας βάζει η κυβέρνηση στους νέους με 20.000 παιδιά εκτός ΑΕΙ για να έχουν πελατεία τα κολλέγια».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «η διαφθορά, η έπαρση, το καθεστώς της αδικίας, το καθεστώς Μητσοτάκη, ήρθε η ώρα η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης να αποτελέσει τέλος παρελθόν. Θα έλεγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρχίσει από τώρα να πακετάρει από το Μέγαρο Μαξίμου να ξηλώνει τα καλώδια του predator, τα πειστήρια του εγκλήματος. Από τη Δευτέρα το Μαξίμου θα γίνει στρατηγείο δημοκρατίας και δικαιοσύνης γιατί μία κυβέρνηση θα αναλάβει να κλείσει τις πληγές που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κατέστησε το Μέγαρο Μαξίμου από μέγαρο της δημοκρατίας σε μέγαρο παρακράτους και των υποκλοπών. Ο ιστός της αράχνης παγίδευσε το μισό πολιτικό σύστημα, την στρατιωτική ηγεσία, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Στην πρώτη ζόρικη ερώτηση όμως ομολόγησε ότι ήταν μέγα σκάνδαλο το σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι για τις παρακολουθήσεις, αλλά συνεχίζει να οργανώνει την επιχείρηση συγκάλυψης με συνενόχους στην κορυφή της δικαιοσύνης».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα