Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023

Ε Ελλάδα

Η ΠΟΞ υποστηρίζει την ήπια μετακίνηση τουριστών με το ποδήλατο

Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Προγράμματος BIKE FRIENDLY HOTEL μεταξύ της διαχειρίστριας εταιρείας ΝΑΤΤΟΥΡ Α.Μ.Κ.Ε. και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 37ης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος η αναγνώριση της σημασίας της χρήσης ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης περιβαλλοντικά φιλικού και ειδικότερα ως τουριστική δραστηριότητα, συμβατή με τους στόχους αειφορίας και μείωσης των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων και επιπτώσεων στους προορισμούς και τις επιχειρήσεις των Ξενοδοχειακών Ενώσεων - Μελών της Ομοσπονδίας. Αποτελεί συγχρόνως και προώθηση της παγκόσμιας τάσης δραστηριότητας ευεξίας και εναλλακτικού - αθλητικού τουρισμού, αλλά και διαφορετικότητας τόσο για τους πελάτες των ξενοδοχείων όσο και για την μετακίνηση των τουριστών στους προορισμούς γενικότερα. 

Το MoU στοχεύει στο να βοηθήσει την ΠΟΞ και τις επιχειρήσεις της να εισάγουν και να αναδείξουν τη δραστηριότητα της ποδηλασίας και ταυτοχρόνως, να στραφούν προς περισσότερο ήπιες μορφές τουρισμού, ώστε η ανάπτυξή τους να καταστεί μακροχρόνια φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος τόνισε ότι «ξεκινά μια σημαντική προσπάθεια να εντάξουμε το ποδήλατο στις δράσεις μας και να προχωρήσουμε προς την αειφορία των ξενοδοχείων μας». Να σημειωθεί ότι οι δράσεις
του Σήματος Πιστοποίησης «Bike Friendly» έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Μεταφορών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την ανάδειξη της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης ανάπτυξης και επιλεγμένης μετακίνησης επισκεπτών.


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα