Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε η 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Τη 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, Philoxenia, εγκαινίασε, το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε πως οκτώ στις δέκα επενδύσεις φέτος στην Ελλάδα προέρχονται από τον κλάδο του τουρισμού και επισήμανε ότι το brand Ελλάδα είναι μέσα στα πέντε κορυφαία brand του κόσμου και σημείωσε πως ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας.

«Μετά από 20 χρόνια που δυσκολευόμασταν στο πρόσημο που βγάζαμε στο εξωτερικό, τώρα με πολύ μεγάλη αισιοδοξία και πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση μιλάμε για μια χώρα οργανωμένη, δομημένη η οποία είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έχουμε μια ξεχωριστή γοητεία, μια ομορφιά, στους ορεινούς προορισμούς, στους χειμερινούς προορισμούς, στα 128 νησιά μας που κατοικούνται, στους ηπειρωτικούς προορισμούς, στην ενδοχώρα», πρόσθεσε ο υπουργός τουρισμού.

Στα εγκαίνια της έκθεσης τουρισμού το παρών έδωσε και η πρόεδρος ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

«Φέτος μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί χρόνο με τον χρόνο, υπάρχει μία αναβάθμιση και ένας πολύ δυναμικός αέρας καινούριων καινοτόμων ιδεών, και τα περίπτερα της έκθεσης είναι όλα εξαιρετικά» σχολίασε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της, ενώ πρόσθεσε πως «ελπίζουμε σύντομα να δούμε την ολοκλήρωση των υποδομών της καινούριας έκθεσής μας, που θα προσθέσει μία αξία σε όλο αυτό που λέγεται συνεδριακός εκθεσιακός τουρισμός. Γιατί εδώ γιορτάζει ο ελληνικός τουρισμός μέσα από τις δράσεις που γίνονται».

Μάλιστα η κα Γκερέκου αναφέρθηκε και στη δημιουργία του πρώτου μεγάλου πανελλήνιου φορέα στούντιο κινηματογραφικών για μεγάλες διεθνείς παραγωγές«Τολμώ να πω ότι παλεύω για αυτό από το 2013, αλλά σημασία έχει ότι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολύ μεγάλα βήματα. Με το βλέμμα στο μέλλον είμαστε όλοι μαζί με τα τρία Σ που δεν θα κουραστώ να τα λέω, συνεργασία, συντονισμός και συνέπεια σε αυτό που αποφασίζουμε, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις που κατοχυρώνουν το όραμά μας».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Στάυρος Καλαφάτης, ανέφερε πως η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί όρθια και να αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλαπλές δύσκολες κρίσεις, όπως η πανδημία και τώρα η ενεργειακή κρίση, ενώ παράλληλα κατάφερε να κρατήσει το momentum δυνατό και ισχυρό, όσον αφορά την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού κυβερνητικού της έργου. «Η Θεσσαλονίκη έχει το δικό της μερίδιο στο άνοιγμα μίας καινούριας σελίδας, η οποία αλλάζει, κι αυτό δεν γίνεται τυχαία. Υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις που με προσπάθειες καταφέρνουν να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα της πόλης, που έχει την δυνατότητα να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες, όπου ένα κομμάτι της είναι η κινηματογραφία, και ο τουρισμός σε κάθε είδος του. Όμως, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν πολλές επενδύσεις και πέραν του τουρισμού, βέβαια ο τουρισμός ακουμπάει παντού, κι για αυτό θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου».

 

Στη Philoxenia, όπου Τιμώμενη Χώρα είναι η Αρμενία και Τιμώμενη Περιοχή ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης.

Τέλος, περισσότεροι από 50 ξένοι επενδυτές θα βρεθούν στη Real Estate Expo North, που θα αξιοποιήσει τη γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης και τη σχέση της με τα Βαλκάνια στο πεδίο της κτηματαγοράς και θα ενημερώσει για τις ευκαιρίες στον κλάδο.

Το ωράριο των εκθέσεων είναι: Παρασκευή 11:00 με 20:00, Σάββατο 10:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα