Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Γκάγκα για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη θέση τους

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως είπε, επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν, θα συζητηθεί και στην επιτροπή και εν συνεχεία στην κυβέρνηση, αν θα αρθεί η αναστολή εργασίας για τους υγειονομικούς. Τόνισε, ότι όταν έγινε το μέτρο, έγινε κυρίως για την προστασία των ίδιων των υγειονομικών, καθώς υγειονομικοί είχαν χάσει την ζωή τους.

"Εγώ ήμουν στο νοσοκομείο τότε και δούλευα και είχα πάει σε νοσοκομεία, όπως στην βόρειο Ελλάδα όπου είχαν χάσει ανθρώπους, χάσαμε γιατρούς και νοσηλευτές. Άρα η πολιτεία νομίζω δικαίως είπε ότι δεν πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να εκτίθενται. Δηλαδή ως πολιτεία, δεν μπορώ να στείλω ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι προστατευμένοι σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου από την στιγμή που υπάρχει προστασία, υπάρχει εμβόλιο. Και βέβαια είναι προστασία και για την δημόσια υγεία, αλλά είναι κυρίως για τους ίδιους. Τα επιδημιολογικά δεδομένα τώρα αλλάζουν και νομίζω ότι περιμένουμε μια εισήγηση από την επιτροπή για να συζητήσουμε αν είναι την αλλαγή των δεδομένων, όπως αλλάζει και ο τρόπος που νοσηλεύονται οι ασθενείς" συμπλήρωσε η κ. Γκάγκα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα