Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Θέμα χρόνου η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ

Παράθυρο για την επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών πριν από το τέλος του έτους άνοιξε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Οπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, εντός του μηνός θα εκτιμηθεί εκ νέου η εξέλιξη της COVID-19 στη χώρα μας και εφόσον η εικόνα παραμένει στα ίδια επίπεδα με σήμερα, «είμαστε κοντά στην επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή». Και εξήγησε: «Αντί η απόφαση να παρθεί στα τέλη του χρόνου, θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και με βάση αυτά θα παρθεί απόφαση αν θα επιστρέψουν ή όχι νωρίτερα».

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται επισήμως από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών νωρίτερα από το τέλος του έτους, που είναι και το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Υπενθυμίζεται πως τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Σεπτέμβριο του 2021 περίπου 6.500 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, εκ των οποίων σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας οι μισοί επέστρεψαν γιατί εμβολιάστηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, αυτή τη στιγμή εκτός συστήματος παραμένουν 2.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, εκ των οποίων μόλις 170 είναι ιατρικό προσωπικό και οι υπόλοιποι είναι νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Επιπλέον, περίπου 1.000 ανεμβολίαστοι εργάζονται στο ΕΣΥ κάνοντας χρήση πιστοποιητικού νόσησης.

Εν τω μεταξύ, μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για δεύτερη φορά προσφυγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, που ζητεί την άρση της αναστολής εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Πηγή: kathimerini.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα