Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Νέος πολιτικός φορέας «Η Νίκη» - Θέσεις και προτάσεις

Ένας νέος πολιτικός φορέας, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», έκανε την εμφάνισή του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και τον περασμένο Μάρτιο έγινε η επίσημη παρουσίασή του. Πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ» είναι ο Δάσκαλος, Θεολόγος και Συγγραφέας, Δημήτριος Νατσιός.


«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό», με αυτό τον στίχο του Γ. Σεφέρη ξεκινά η πολιτική διακήρυξη του κόμματος της Νίκης.
«Το κακό θα θριαμβεύει μόνον όσο το καλό μένει άπραγο. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που συμμερίζεται την αγωνία αλλά και το όραμά μας, να υποστηρίξει την υγιέστερη προσπάθεια να χτίσουμε μία Ελλάδα που θα αξίζει για τα παιδιά μας. Η ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, δεν μπορεί παρά να είναι “απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά” και με την ευχή της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους», καταλήγει η πολιτική διακήρυξη.

«Καμμία ψήφος στα κόμματα που κατέστρεψαν την Πατρίδα»

Η «ΝΙΚΗ», με έδρα την Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε επίσημα το 2019 και εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο. Έκτοτε η «ΝΙΚΗ» σφυρηλάτησε μια ιδιαίτερη πολιτική πρόταση, η οποία δεν μοιάζει με καμμιά άλλη στην προέλευσή της, στο πνεύμα της, στην οργάνωση και στους σκοπούς της. Ταυτόχρονα έχει εξαπλώσει τις «Κοινότητές» της σε πολλές σημαντικές πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Διαθέτει γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και παρουσία με οργανωμένες Κοινότητες σε πολλές δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα. Με κεντρικό σύνθημα: «Καμμία ψήφος στα κόμματα που κατέστρεψαν την Πατρίδα, καμμία ψήφος χαμένη» η «ΝΙΚΗ» ενώνει και εκφράζει μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που μέχρι σήμερα απέχουν από την κάλπη, απεχθανόμενοι την διαφθορά και τον εμπαιγμό της κομματοκρατίας.


Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, οι ριζικές διαφοροποιήσεις  που ξεχωρίζουν τη «ΝΙΚΗ» από οποιαδήποτε άλλη πολιτική κίνηση είναι:
1. Δεν γίνονται δεκτοί πρώην βουλευτές ή κυβερνητικοί.
2. Ούτε «δεξιά», ούτε «αριστερά»–ενωτικά μπροστά, με οδοδείκτη τις αξίες του Γένους μας.
3. Το πρώτο μη αρχηγοκεντρικό πολιτικό κίνημα που διαθέτει Συλλογική Ηγεσία με ενιαίο φρόνημα, χωρίς αλαζονεία, αρνούμενο οποιαδήποτε αλλοίωση της πορείας.
4. Αντικειμενικός Σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η κατάργηση της κομματοκρατίας: ελαχιστοποίηση του αριθμού βουλευτών, κατάργηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων στα κόμματα, λογοδοσία όλων όσοι έχουν βλάψει τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, εκλογή των άξιων μακριά από πελατειακές σχέσεις και κομματικές κλίκες, διαχωρισμό των εξουσιών που σήμερα ελέγχονται από διεφθαρμένους κομματικούς μηχανισμούς.



Eκδήλωση της "ΝΙΚΗΣ" στην Θεσσαλονίκη

Στην ανοικτή εκδήλωση της "ΝΙΚΗΣ" στην Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες, περισσότεροι από 500 φίλοι και μέλη της παρακολούθησαν ομιλίες ενημέρωσης- παρέμβασης του προέδρου και στελεχών της Ομαιχμίας της ΝΙΚΗΣ.

Στην αρχική τοποθέτηση ο κ. Γεώργιος Ρούντας αναφέρθηκε στην ανυπαρξία Συλλογικής Ταυτότητας, Εθνικού Ορίζοντα και Εθνικού Οράματος, με την Κομματοκρατία να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Εμμανουήλ Γκλάβας ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα το ακανθώδες θέμα του μεταναστευτικού, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της προβληματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή η χώρα ενώ παράλληλα παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΙΚΗΣ.

Για το νέο ήθος που φέρνει στην πολιτική ζωή του τόπου η ΝΙΚΗ, αναφέρθηκε η κα. Αλεξία Τάντση, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ερχομός της ΝΙΚΗΣ προβάλλει νέες αξίες στο πολιτικό τοπίο δίνοντας την δυνατότητα ενεργής συμμετοχής στον κάθε ένα από μας. Σε δευτερολογία της, η κα. Αλεξία Τάντση έκανε εκτενή αναφορά στο φλέγον ζήτημα του ιερού δικαιώματος της αγέννητης ζωής.

Ο δρ. Ιατρικής κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος αποκάλυψε στο προσηλωμένο κοινό, πολλές από τις αιτίες της ανεπάρκειας της κυβέρνησης στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.



Και βέβαια δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει παρέμβαση στο πολύ σημαντικό ζήτημα της καταστροφής του πρωτογενούς τομέα. Ο δρ. Ζώης Ζαρταλούδης όντας άνθρωπος της πρώτης γραμμής, αναφέρθηκε εκτενέστατα σε μελέτες και στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την σοβαρότητα του ζητήματος και έθεσε επί των τύπων των ήλων τους υπεύθυνους για όλα αυτά.

Ένας μαχητής της καθημερινότητας όπως ο κ. Βασίλης Δανδίκας, έχοντας καθημερινή επαφή με επαγγελματίες όπως και αυτός, εξιστόρησε την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια Έλληνες στον άνισο αγώνα τους για επιβίωση, κάνοντάς τους κοινωνούς της ζοφερής εικόνας της Χώρας.


Την εκδήλωση έκλεισε με μια φλογερή ομιλία ο πρόεδρος του Κινήματος κος Δημήτριος Νατσιός. Πως θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια ομιλία οι πραγματικοί Έλληνες κυβερνήτες , όπως ο Καποδίστριας και άλλοι που με το παράδειγμα τους έδειξαν πως πρέπει να κυβερνά τον τόπο του ένας Έλληνας Ηγέτης. Έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ΝΙΚΗ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας, που εγγυάται την ενότητα όλων των Ελλήνων, αφού έχει συλλογική ηγεσία και ξεκάθαρο αντικειμενικό σκοπό, την κατάργηση της κομματοκρατίας. Γιατί εκτός των άλλων, η ΝΙΚΗ υπάρχει και αγωνίζεται από τον Λαό, με τον Λαό, για τον Λαό.


Διαβάστε εδώ ποια πρόσωπα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή που αναλαμβάνει τη δημόσια εκπροσώπηση των θέσεων της Νίκης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα