Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο τουρισμός στο επίκεντρο του 2ου προσυνέδριου της ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο τουρισμός βρέθηκε στο επίκεντρο του 2ου προσυνέδριου της ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις της φετινής σεζόν, η οποία αποδεικνύεται μία πολύ δύσκολη εξίσωση λόγω του ενεργειακού κόστους και του πολέμου.


Στο προσυνέδριο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο του προσυνδερίου, παρά τις δυσκολίες, ο τουρισμός και τα ξενοδοχεία μπορούν να έχουν σημαντική συμβολή στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει κάθε περιθώριο για τη στοχευμένη στήριξη του κλάδου. Αυτό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι μήνυμα αισιοδοξίας κι αυτοπεποίθησης.


Μέσα από τις εργασίες του προσυνεδρίου αναδείχθηκε η δυνατότητα του ελληνικού ξενοδοχείου να γίνει το όχημα για την ανάδειξη της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής όπως και της αξίας του διατροφικού μας πολιτισμού. Η γαστρονομική εμπειρία ως αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής εμπειρίας, αφενός εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν μας, αφετέρου δημιουργεί ευκαιρίες εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές.


Ο Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε:

"Είχα την ευκαιρία σε όλες τις συζητήσεις μου εδώ στην Κρήτη να αναφερθώ στον τουρισμό και την αγροδιατροφή ως κύριους πυλώνες της οικονομικής δραστηριότητας της Χαλκιδικής και στις συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη διασύνδεσή τους. Έχουμε αναπτύξει καλές πρακτικές που αναδεικνύουν την πληθώρα ποιοτικών και εύγευστων προϊόντων, τόσο από τις ορεινές όσο και από τις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού μας, τα οποία εντάσσονται σε παραδοσιακές αλλά και σε καινοτόμες γευστικές προτάσεις που κερδίζουν τον θαυμασμό των επισκεπτών μας. Επενδύουμε στην ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα, στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή μας, ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τη Χαλκιδικιώτικη φιλοξενία".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα