Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Ρεγκάττα του Διαπόρου για 10η χρονιά

Tο δεύτερο σκέλος της ρεγκάττας του Διαπόρου διεξήχθη 9-10 Οκτωβρίου στην Βουρβουρού, αυτό των σκαφών ελαφράς ιστιοπλοΐας.


Φέτος που ήταν μια επετειακή χρονιά, καθώς η ρεγκάττα συμπλήρωσε μια διαδρομή 10 ετών, επιλέχθηκε από τον διοργανωτή όμιλο ΝΑΣΥΟΠ να δοκιμαστεί ένας νέος τύποςδιαγωνισμού, αυτός του μαραθωνίου. Έτσι όλες οι κατηγορίες σκαφών ξεκίνησαν μαζί και βαθμολογήθηκαν βάσει χρόνου και καταγεγραμμένης αγωνιστικής επίδοσης του κάθε τύπου σκάφους.


Ενώ συνήθως οι τοπικές καιρικές συνθήκες είναι ήπιες φέτος η έλευση της κακοκαιρίας «Αθηνάς» λειτούργησε σαν πρόκληση τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους συμμετέχοντες.


Το Σάββατο 9/10 ισχυρός άνεμος οριακής έντασης και υψηλός κυματισμός έδωσε την ευκαιρία στους ιστιοπλόους να επιστρατεύσουν όλη την ικανότητα τους για να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο καιρό αλλά και στους διοργανωτές να δοκιμάσουν με επιτυχία την ετοιμότητα και τον συντονισμό τους. Έγιναν δυο ιστιοδρομίες, όπου η αδρεναλίνη κύλισε άφθονη, αλλά και τα χαμόγελα και η ικανοποίηση περίσσεψαν μετά την έξοδο στη στεριά.


Για μια ακόμη φορά ο υπέροχος όρμος της Βουρβουρούς και το νησιωτικό σύμπλεγμα του Διαπόρου στολίστηκε από τα 20 πανιά κάθε κατηγορίας των συμμετεχόντων σκαφών, προσφέροντας ένα καταπληκτικό θέαμα.
Την Κυριακή λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών οι διοργανωτές προκρίνοντας την ασφάλεια επέλεξαν να μη γίνουν ιστιοδρομίες. Έτσι μετά την απονομή που έγινε σε θερμό κλίμα δόθηκε το καθιερωμένο ραντεβού για την επόμενη χρονιά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα