Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Α Αθλητικά

Κύπελλο Βορείου Αιγαίου Grohe στον Τορωναίο Κόλπο

Η διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2021» επέστρεψε φέτος στο Porto Carras.

Τα σκάφη πήραν εκκίνηση ανοικτά από το PORTO CARRAS GRAN DRESORT την Κυριακή το πρωί και αφού αρμένισαν στον Τορωναίο Κόλπο με τον αέρα να έρχεται από το Παλιούρι με ταχύτητα 7-8 κόμβων, καβατζάρισαν ανοικτά του ακρωτηρίου της Αμπέλου και επέστρεψαν για να πάρουν τερματισμό στη μπούκα της Μαρίνας του συγκροτήματος καλύπτοντας έτσι μια διαδρομή 25 νμ.


Πρώτο σκάφος αναδείχθηκε το TAMMUM με τον Αντώνη Κατιγιαννάκη στο τιμόνι που πήγε πολύ καλά με το μπαλόνι στην επιστροφή προς το PORTO CARRAS και το οποίο κέρδισε το επαμειβόμενο κύπελλο «Στέργιος Φέσσας» στη μνήμη του επίτιμου προέδρου του Ν.Ο.Θ..

 

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Με άνεμο δύο ταχυτήτων αλλά με κοινό παρανομαστή τη ζέστη, προστέθηκαν δύο ακόμη κούρσες στο αγωνιστικό προφίλ των σκαφών που παίρνουν μέρος στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου GROHE και οι οποίες έφεραν ανακατατάξεις στην κορυφή και των 3ων κατηγοριών της διοργάνωσης.

Ο Τορωναίος κόλπος παρουσίασε δύο πρόσωπα αφού η 1η ιστιοδρομία, έγινε με άνεμο ταχύτητας 6 κόμβων και η 2η με πιο φρέσκια μπουκαδούρα ταχύτητας 12 κόμβων. Αυτό είχε αποτέλεσμα να γίνει περισσότερο παιχνίδι μεταξύ των πληρωμάτων, αφού ο στίβος των αγώνων είχε στηθεί για όρτσα – πρίμα. Στην κλάση ‘’PERFORMANCE’’ το ‘’ELLINIX FARR AWAY’’ κέρδισε την πρώτη κούρσα ρεφάροντας τη προχθεσινή αστοχία του στην εκκίνηση. Τρίτο στη 2η ιστιοδρομία γεγονός που το ανέβασε στην πρώτη της γενικής, ακολούθησε το ‘’TAMUMM’’ που πήγε καλά στην πρώτη, όχι όμως στη δεύτερη, γεγονός που το άφησε 2ο στη γενική και 3ο το ‘’OXYGONON’’ που πήρε τη δεύτερη θέση στη 2η κούρσα.

Στην κατηγορία ‘’SPORT’’ το ‘’MYTILANA ORGONITECREATIO’’ πήρε την πρωτιά στη μοναδική ιστιοδρομία βελτιώνοντας τη θέση του από ‘’MARAKI’’ και ‘’KOURSAROS’’.

Στην κατηγορία ‘’SPORTBOAT’’ το ‘’RED SHIFT’’ κέρδισε την ένσταση από το ‘’MAXIMA’’ για φάουλ στην εκκίνηση, αλλά κερδισμένο ήταν το ‘’JMANIA’’ που είχε δύο πρωτιές .

 

Αποτελέσματα

Κλάση PERFORMANCE
1. ELLINIX FARR AWAY με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη (2,1,3 ) βαθμοί 6
2. TAMUMM με κυβερνήτη τον Αντώνη Κατηγιαννάκη (1,2,6) βαθμοί 9
3. OXYGONON με κυβερνήτη το Λάζαρο Τσαλίκη (3,5,2) βαθμοί 10

Κλάση SPORT
1. MARAKI με κυβερνήτη το Δημήτρη Μαράκη (1,2) βαθμοί 3
2. MYTILANA ORGONITECREATIO με κυβερνήτη το Γιώργο Γιακουλάκη ( 3,1) βαθμοί 4
3. KOURSAROS με κυβερνήτη το Γιάννη Λαμπριανίδη (2,3) βαθμοί 5
Κλάση SPORTBOAT
1. JMANIA με κυβερνήτη Χρήστο Κυφίδη (3,1,1) βαθμοί 5
2. RED SHIFT με κυβερνήτη το Μάνο Χατζηγιάννη (1,2,2) βαθμοί 5
3. MAXIMA με κυβερνήτη το Βασίλη Κανατούλα (2, DSQ, 3) βαθμοί 11


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα