Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Θοδωρής Ιακωβίδης: Τα δάκρυά του 'ταρακούνησαν' τους πάντες

Μέχρι χθες το όνομά του, το ήξεραν ελάχιστοι. Η φωνή του όμως, τα ξημερώματα του Σαββάτου ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. O λόγος για τον Θοδωρή Ιακωβίδη.

Ο 30χρονος αθλητής της άρσης βαρών, μετά την προσπάθειά του στα 96 κιλά των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν άντεξε άλλο και ξέσπασε. Ξέσπασε και έβγαλε από μέσα του όσα έκρυβε τόσα χρόνια. Ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε πως τα παρατά επειδή δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με 250 ευρώ το μήνα και αναγκάστηκε να πιάσει δουλειά για τα προς το ζην, ενώ παίρνει προκρίσεις για Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μια πρόταση που συνοψίζεται ολόκληρος ο σύγχρονος ελληνικός αθλητισμός. Οι φωνές είναι κατά καιρούς πολλές και δυνατές σχετικά με τις καταστάσεις που επικρατούν στα ελληνικά γυμναστήρια και όχι μόνο. Το «σπάσιμο» του Ιακωβίδη όμως έστειλε το πιο ισχυρό μήνυμα που θα μπορούσε, με πλήρη αυθορμητισμό και ειλικρίνεια.

 

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Θοδωρή Ιακωβίδη

Είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστικό πως ένας αθλητής που έχει παλέψει τόσο πολύ για να βρίσκεται εκεί, αισθάνεται την ανάγκη να «δικαιολογήσει» τον εαυτό που τα παρατά και λέει «συγγνώμη αν για κάποιους το βάζω στο πόδια». Σε αυτή τη πρόταση και το γεγονός πως ο ίδιος ταυτόχρονα έχει καταρρεύσει συναισθηματικά, διαφαίνεται όλο το βάρος που φέρουν οι Ελληνες αθλητές. Ολοι τους στηρίζουν στις επιτυχίες, όπως τον Στέφανο Ντούσκο, όμως ποιοι είναι εκεί όταν αποτυγχάνουν; Οταν λυγίζουν από την άνιση μάχη που δίνουν απέναντι σε αθλητές άλλων χωρών που έχουν τουλάχιστον αξιοπρεπέστατα γυμναστήρια και συνθήκες προπονήσεων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας με λυγμούς είπε ότι αποχωρεί από το άθλημα: «Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής, είναι οι τελευταίες στιγμές μου στην εθνική ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας αρσιβαρίστας στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Η επίδοση δεν αντικατοπτρίζει το 100%. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα μετά Ευρωπαϊκό κατά το διάστημα Απριλίου-Μαΐου. Ήρθα μόνο μ' ένα μήνα βαριά προπόνηση. Έκανα παραπάνω κιλά απ' αυτά που έκανα τελευταία στην προπόνηση και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Διαλέξαμε να μπούμε σε μια προσπάθεια πέρα από τις δυνατότητες μας, αλλά μείναμε από δυνάμεις.

Δεν κλαίω από στεναχώρια, επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά. Κλαίω γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν για κάποιους το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί πάρα πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά γνωρίζοντας την κατάσταση σου. Και εγώ δεν το αντέχω. Θέλω να ηρεμήσω και γυρίσω στους δικούς μου, να τους αγκαλιάσω και να τους ευχαριστήσω».

 

Ανέλαβε τις ευθύνες του ο Πύρρος Δήμας

Ο Πύρρος Δήμας δεν κλείνει μάτια και αυτιά στις δηλώσεις και τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και με μια ανάρτηση, αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Με μια γενναία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Πύρρος Δήμας ζητά συγγνώμη από τον Θοδωρή Ιακωβίδη, αναφέρεται στην δύσκολη κατάσταση της άρσης βαρών και τονίζει πως αναλαμβάνει την ευθύνη που το αναλογεί.

Η θέση Αυγενάκη για τις δηλώσεις του Ιακωβίδη -«Θα συζητήσουμε ξανά»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι επικοινώνησε με τον Έλληνα πρωταθλητή της άρσης βαρών και συμφώνησαν να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να σταματήσει από τον αθλητισμό.

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους 83 αθλητές και αθλήτριες, μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που μας εκπροσωπούν στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Εκτός από τα δάκρυα χαράς, όπως αυτά του Στέφανου Ντούσκου, που μας έκανε περήφανους, έχουμε και τα δάκρυα λύπης, στεναχώριας και απογοήτευσης όπως αυτά του αγαπητού, Θοδωρή Ιακωβίδη. Επικοινώνησα άμεσα μαζί του, όπως μίλησα και με τον Πύρρο Δήμα. Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό.

Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, από κοντά, αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Να δούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες.

Αντετοκούνμπο και Πετρούνιας στο πλάι του Θοδωρή Ιακωβίδη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στάθηκε στο πλευρό του Θοδωρή Ιακωβίδη μετά την εξομολόγησή του. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις πιο δύσκολες στιγμές του αθλητισμού, όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στέκεται στο πλευρό του διεθνούς αθλητή.

Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ, έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ανάρτηση την φωτογραφία με τα δάκρυα του Ιακωβίδη και έδειξε με τον δικό του τρόπο την στήριξη.

Αντίστοιχη ανάρτηση έκανε και ο Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας που έγραψε στο Instagram: «Να προχωράς με τη δύναμη της ψυχής σου, να μην περιμένεις τίποτα από κανέναν»

 

Πηγή: iefimerida.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα