Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Α Αθλητικά

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στους 'οκτώ'

Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησαν πίσω τους τις ήττες και τον αποκλεισμό τους στο μονό και σήμερα έφθασαν στη νίκη επί του Καναδά των Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι/Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 2-0 σετ, στον πρώτο γύρο του μεικτού διπλού στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις, στο «Ariake Tennis Court».

Κέρδισαν το πρώτο σετ με 6-3 σε 32 λεπτά, συνέχισαν να κυριαρχούν στο κορτ και κατέκτησαν το δεύτερο σετ με 6-4 σε 35 λεπτά.

Το ελληνικό δίδυμο καλύτερο και είχε τον έλεγχο σε όλο τον αγώνα. Στο 8ο γκέιμ οι δύο αθλητές άσκησαν ξανά πίεση στο σερβίς της Νταμπρόφσκι και αυτή τη φορά από το 0-40 ήταν δύσκολο να επανέλθουν οι Καναδοί, με τη Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να κάνουν το πολύ σημαντικό break στην 3η τους ευκαιρία για το 5-3. Χωρίς πρόβλημα στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το 6-3 και το σετ.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς «έσπασαν» γρήγορα το σερβίς των Καναδών, ξανά της Νταμπρόφσκι, για να προηγηθούν με 2-0 και να ανοίξουν το δρόμο προς τη νίκη και την πρόκριση. Στο 6ο γκέιμ η ομάδα του Καναδά απείλησε το σερβίς της Ελλάδας, έχοντας διπλό break point, αλλά ο Τσιτσιπάς έσωσε την κατάσταση και με συνεχόμενα μεγάλα σερβίς, υπερασπίστηκε το σερβίς του για να διαμορφώσει το 4-2, και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε ο αγώνας.

Στα προημιτελικά του μικτού διπλού, η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Αυστραλίας, που αποτελείται από την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών, Ασλεϊ Μπάρτι και άλλοτε Νο 2 στον κόσμο, Τζον Πιρς. Οι Αυστραλοί κέρδισαν νωρίτερα την Αργεντινή (Ποντορόσκα-Σεμπάλος) με 6-1 και 7-6 (3).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα