Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Αιχμηρή επιστολή από τον Άρη Κασσανδρείας προς την ΕΠΣΧ

Με μια επιστολή -αποκάλυψη η διοίκηση του Άρη Κασσανδρείας βάζει τα φλέγοντα ζητήματα του φετινού πρωταθλήματος επί τάπητος και ζητεί εξηγήσεις από την ΕΠΣΧ. 

Ο πρόεδρος του σωματείου, Λεωνίδας Μουλαγιαννιός στην επιστολή, με έναν μεστό και προσεγμένο λόγο, εκθέτει τα κακώς κείμενα της διαιτησίας και ζητεί από τη διοίκηση της ΕΠΣΧ να τηρήσει τις αρχές που υποσχέθηκε και να σεβαστεί την ιστορική ομάδα του Άρη Κασσανδρείας. 

 

”Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,αγαπητοί κύριοι.

Είναι η πρώτη φορά από συστάσεως του καινούριου συμβουλίου που προβαίνουμε σε τέτοιου είδους επιστολή, προκειμένου να έλθει εις γνώσιν σας ο προβληματισμός αλλά και η αγανάκτησή μας για τη φετινή κατάσταση με τις απαράδεκτες διαιτησίες σε βάρος της ομάδας μας.

Ως ο γράφων αυτή την επιστολή, πρόεδρος του σωματείου Λεωνίδας Μουλαγιαννιός, Καθηγητής Φυσικής αγωγής, εκπαιδευτικός και προπονητής της ακαδημίας του ΑΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ εδώ και 13 χρόνια, φρονώ ότι 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας δεν επαρκούν για να καταλάβω πως τόσοι κόποι, τόση προσπάθεια για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής, μπορούν να εξαϋλωθούν από αβλεψίες θεσμικού χαρακτήρα, τον οποίο διακονείτε εσείς και το συμβούλιό σας. Και αναφερόμαστε φυσικά στο καυτό θέμα των κάκιστων διαιτησιών που εκθέτει την προσπάθειά σας,αυτή που ξεκίνησε με τους πιο αίσιους οιωνούς πριν τρία χρόνια και ήμασταν απ’αυτούς που σας στηρίξαμε.

 

Το έργο σας σημαντικό στον τομέα των υποδομών (πρωταθλήματα όλων των ηλικιών) καθώς και στην υλοποίηση προτάσεων που κατατέθηκαν ακόμη μια φορά από το σωματείο μας δια στόματος του γράφοντος. Και αυτό δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε, ιδίως με τη στενή συνεργασία που έχουμε πάνω σ’αυτά τα θέματα με τον κύριο Ισαάκ Εδιάρογλου. Μέχρι εδώ καλά.

 

Τι γίνεται όμως με τη διαιτησία; Πόσοι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής,πόσοι διπλωματούχοι προπονητές και λοιποί επαγγελματίες αθλητισμού πρέπει να σκίσουν τα πτυχία και τα διπλώματά τους βλέποντας αστείες και απλές περιπτώσεις να μετατρέπονται σε πέναλτι, κίτρινη κάρτα, κόκκινη κάρτα κ.ο.κ.

 

Προς επίρρωση των λεγομένων μας, σας παραπέμπουμε στο πρώτο πέναλτι εις βάρος μας στο παιχνίδι με τον Ανθεμούντα Γαλάτιστας όπου ο διαιτητής, όντας στο ημικύκλιο του κέντρου, σφυρίζει πέναλτι σε φάουλ εκτός περιοχής και αγνοεί τη θέση και τη γνώμη του επόπτη που ήταν ασφαλώς στη θέση του για καλύτερη επόπτευση της φάσης, ενώ αυτός με περπάτημα ερχόταν με το πάσο του από το κέντρο όπως προείπαμε. Για να καταλάβουμε κάτι.

Πριν πάρουν τα διπλώματά τους από το αρμόδιο αξιολογικό όργανο, πρακτική εξάσκηση κάνουν;

Κι αν κάνουν, που γίνεται αυτό;

Στα παιδικά πρωταθλήματα ή στα 5×5;

Ο γράφων ξέρει ότι ο δάσκαλος πριν πάρει το πτυχίο του κάνει πρακτική εξάσκηση σε σχολείο. Το ίδιο κι ο δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο. Το ίδιο κι ο γιατρός σε νοσοκομείο. Το ίδιο κι ο σερβιτόρος πλάι σε έμπειρο συνάδελφό του σε εστιατόριο κ.ο.κ.

 

Αυτό το παιδάκι που μας κατέστρεψε την Κυριακή, που έκανε την πρακτική του ή πόση εμπειρία είχε από αγώνες για να σφυρίξει αγώνα της Α1; Είδαμε τις προάλλες την δημοσίευση του Ηρακλή Νέας Φώκαιας και τα φαιδρά που επακολούθησαν με την παραίτηση του Γιάννη Τσαλδάρη από την προεδρία του συλλόγου προπονητών.

 

Βλέπουμε, επίσης, τη δραματική μείωση των ομάδων της Χαλκιδικής από 60 σε 40 επί συνόλου 74 δημοτικών διαμερισμάτων. Βλέπουμε επίσης απολογητικές η αποσαφηνιστικές δημοσιεύσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα της Χαλκιδικής κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν πιστεύουμε πως η διοίκησή σας μετά την πολυετή παραμονή του κο Βούλγαρη στα ηνία της Ένωσης είχε αυτές τις προσδοκίες και ήθελε αυτά τα αποτελέσματα.

 

Κύριοι.

Ο ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της ποδοσφαιρικής Χαλκιδικής. Και μάλιστα από τα πιο μεγάλα. Αντίπαλοι, αλλά φίλοι μας, μας αποκαλούν φως για τον τόπο μας. Άλλοι μας αποκαλούν βαριά βιομηχανία λόγω της επιτυχούς εθελοντικής ενασχόλησής μας με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και των 140 επίσημα εγγεγραμμένων παιδιών. Έξι τμήματα όλων των ηλικιών παίζουν ποδόσφαιρο στο γήπεδο της Κασσάνδρειας.

 

Φέτος πήραμε την απόφαση να μην πληρώσουμε κανέναν μισθοφόρο και να παίξουμε με αμιγώς δικούς μας ποδοσφαιριστές. Τις συνέπειες τις γνωρίζαμε και τις βλέπουμε. Δεν είμαστε χθεσινοί. Εάν θα υποβιβαστεί η ομάδα, θα υποβιβαστεί για το ποδόσφαιρο που παίζει και όχι για τον κάθε νεαρό επίδοξο που θέλει να γίνει διαιτητής για να εξοικονομεί το χαρτζιλίκι του το Σαββατοκύριακο. Κι αν αυτός είναι ο λόγος, καλώς να το πράξει,αλλά όχι πάνω στον δικό μας κόπο και τα δικά μας νεύρα. Είμαστε άνθρωποι που ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για να υπάρχει ποδόσφαιρο στην Κασσάνδρεια και μόνο επιπόλαιες (για να μην πούμε τίποτε χειρότερο) ενέργειες της θεσμικής αρχής μας λείπουν για να αρχίσουμε να αναθεωρούμε το ρόλο μας με τάσεις φυγής.

 

Εάν θέλετε να υποβιβαστεί ο ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ, σας προτείνουμε να το σκεφτείτε καλά και να μας το κοινοποιήσετε με κάποιο τρόπο, όπως για παράδειγμα στο επόμενο παιχνίδι που θα δούμε κάποιον διαιτητή, όμοιο με αυτούς που είχαμε στα παιχνίδια με Τορωναίο Αθύτου, Όλυνθο Ολύνθου και Ανθεμούντα Γαλάτιστας αλίμονο. Και μόνο που ως σωματείο προβαίνουμε σε κίνηση διαμαρτυρίας στα τόσα χρόνια αγαστούς συνεργασίας και απόλυτης συναίνεσης και σιωπής αρκεί για να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος. Και το πρόβλημα θα είναι ακόμη πιο σύνθετο και δύσκολο όταν η υπομονή και η ανοχή μας εξαντληθεί και μείνει η ΕΠΣΧ με 39 σωματεία με τον ΑΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ απόντα, μετά από 64 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στα πρωταθλήματα Χαλκιδικής.

 

Γι’αυτούς τους λόγους λοιπόν και χάριν της εξαιρετικής σχέσης που έχουμε (και όχι «είχαμε») απαιτούμε τα παρακάτω:

 

1. Έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας με Τορωναίο Αθύτου, Όλυνθο Ολύνθου και Ανθεμούντα Γαλάτιστας.

2. Διαιτησίες ανάλογες με τις αρχές που υποσχέθηκε η νέα διοίκηση της ΕΠΣΧ.Ελπιζουμε το αφήγημά της να μην είναι όμοιο με την προηγούμενη

3. Σεβασμός στο σωματείο που επί 66 χρόνια κοσμεί το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής απασχολώντας αθλητές από 5 έως 35 χρόνων.

4. Αντικειμενική και ουσιώδη απάντηση και από την ΕΠΣΧ αλλά και από τους ιθύνοντες της επιτροπής διαιτησίας της προαναφερόμενης για τις απαράδεκτες διαιτησίες εις βάρος μας στα παραπάνω παιχνίδια.

 

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα θα δημοσιευτεί στα έντυπα μέσα αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης καθώς και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση στην παρούσα και ελπίζουμε άμεση απάντηση με ουσιαστικό και πρακτικό περιεχόμενο”.

 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο του

Α.Σ ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ

Μουλαγιαννιός Λεωνίδας του Κων/ου (Πρόεδρος)

Καρράς Ιωάννης

Αλεξάκης Αθανάσιος

Αντωνής Αντώνιος

Νικολαΐδης Αργύριος

Κίστρης Αθανάσιος

Ζαγκαρέτος Σταύρος

Κώνστας Αθανάσιος

Μπακόλας Νεκτάριος


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα