Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Α Αθλητικά

Mε επιτυχία η μεγάλη εκδήλωση σχολικού αθλητισμού "ΖΩΗ" στο Πόρτο Καρράς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολύπλευρη αθλητική εκδήλωση «Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ» στο Πόρτο Καρράς τη Δευτέρα, που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και στον σχολικό αθλητισμό.

 

Με τη μεγάλη συμμετοχή 23 σχολείων από την περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και από το Νομό Θεσσαλονίκης και το νομό Σερρών, που ανταποκρίθηκαν στο αθλητικό κάλεσμα, με πάνω από 1.700 μαθητές και δασκάλους συνολικά όπως και με την παρουσία διάσημων διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών και πρωταθλητών, οι οποίοι ανέλαβαν και έφεραν τους μικρούς μαθητές σε επαφή με μια μεγάλη γκάμα αθλημάτων.  

 

Τα παιδιά συμμετείχαν, έπαιξαν, διασκέδασαν και αθλήθηκαν σε σταθμούς αθλημάτων για  στίβο (με kidsathletics σετ), ποδόσφαιρο, μπάσκετ, άλμα επί κοντώ, άλμα εις ύψος, ποδηλασία, χάντμπολ, πυγμαχία, τένις, ιππασία και γκολφ.

Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, όπως η ασημένια στους πανευρωπαϊκούς 2018 στο Άλμα Επί Κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου, η πρωταθλήτρια στο ύψος Νίκη Μπακογιάννη, ο μαραθωνοδρόμος Βασίλης Ζαμπέλης, οι ποδοσφαιριστές της εθνικής του Euro 2004 Άγγελος Μπασινάς και Παντελής Καφές και άλλοι σπουδαίοι έλληνες αθλητές και προπονητές υποδέχονταν και καθοδηγούσαν στο κάθε άθλημα τους μαθητές των σχολείων, τους αυριανούς πιθανούς διαδόχους τους, δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές.

 

Το Πόρτο Καρράς διοργάνωσε την “Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ”, ως μια κοινωνική προσφορά στα παιδιά και τον αθλητισμό αφιερώνοντάς την παράλληλα στη μνήμη της προσφάτως αποβιώσασας Ζωής Στέγγου, αντιπροέδρου του ομίλου επιχειρήσεων στον οποίο ανήκει το Πόρτο Καρράς, συζύγου του προέδρου του ομίλου κυρίου Κωνσταντίνου Στέγγου.

Ο σκοπός της εκδήλωσης που ήταν να φέρει σε επαφή τα παιδιά με αθλητές και πρωταθλητές διαφόρων αθλημάτων, προκειμένου να εμπνευσθούν υπέρ της αθλητικής ζωής και να δοκιμάσουν παράλληλα τις δυνάμεις τους σε αθλήματα, επιτεύχθηκε πλήρως, παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες.  Η απειλή της κακοκαιρίας αντιμετωπίσθηκε με την μεταφορά μεγάλου μέρους της εκδήλωσης στο κλειστό συνεδριακό κέντρο Olympic Hall του Πόρτο Καρράς, του μεγαλύτερου συνεδριακού κέντρου της Βόρειας Ελλάδας, χωρητικότητας 2.500 ατόμων, στο οποίο στήθηκαν επιτυχώς πολλοί από τους σταθμούς αθλημάτων, ενώ την ίδια στιγμή εγκαταστάσεις όπως της ιππασίας, του γκολφ και του ποδοσφαίρου σε όλο το ξενοδοχειακό συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ δέχονταν επίσης τους μαθητές.

Στο πρόγραμμα, εκτός από τα αθλητικά δρώμενα συμπεριλαμβάνονταν και χορός και παράλληλα βασικά μαθήματα χορού στα παιδιά, από το κουβανέζικο χορευτικό συγκρότημα Cuba ECOS flamengo, που συγκέντρωσε την προτίμηση συμμετοχής αρκετών παιδιών, ενώ η αθλητική ημέρα ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι στο γήπεδο ποδοσφαίρου όπου παιδιά φωτογραφήθηκαν από ψηλά σχηματίζοντας όλα μαζί ως φόρο τιμής την λέξη ΖΩΗ. 

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε αγιασμός και τρισάγιο για τη μνήμη της Ζωής Στέγγου, από τον ειδικά απεσταλμένο του Μητροπολίτη Κασσανδρείας, Αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο.

Ο Πρόεδρος του ΠΚ, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχούς αθλητικής δραστηριότητας και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές, ως επίσης είδη διατροφής (σνακ) στους μαθητές και στους συνοδεύοντες αυτούς δασκάλους και καθηγητές.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα