Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022

Α Αθλητικά

Χρυσή η Ελίνα Τζένγκο του «Κενταύρου» Καλλικράτειας στο Πανευρωπαϊκό! -VIDEO-

Το χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο κατέκησε η Ελίνα Τζένγκο του Α.Σ. "Κένταυρος" Ν. Καλλικράτειας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Η Ελίνβα έστειλε το ακόντιο στα 65,81 μ. στη δεύτερη βολή της και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ο προπονητής της Γιώργος Μποτσκαριώβ ήταν συνέχεια στο πλευρό της και πανηγύρισε μαζί της την νικητήρια βολή.

Είναι μιαν ακόμα τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η 20χρονη πρωταθλήτρια έδωσε μια τεράστια μάχη για να πάρει την πρώτη θέση στον τελικό.

Ήταν αναμφίβολα μια σπουδαία μέρα για την χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, καθώς το μεσημέρι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πήρε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χιλιόμετρα βάδην (ήταν πρώτη και στα 35 χιλιόμετρα πριν λίγες μέρες) ενώ πριν λίγα λεπτά η Τζένγκο πήρε την πρωτιά στον ακοντισμό.

Η Τζένγκο γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002 και οι γονείς της είναι Αλβανοί μετανάστες που ήρθαν πριν πολλά χρόνια στη χώρα μας, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Πάλεψαν σκληρά και καμαρώνουν, όπως καμαρώνει όλη η Ελλάδα, για το μεγάλο κατόρθωμα της Ελίνας.

Η 20χρονη Τζένγκο έκανε πράματα και θαύματα στο Μόναχο και είχε δείξει από τα προκριματικά πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είχε εξασφαλίσει πολύ άνετα την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος και πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι είναι ικανή να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε τον τέλειο αγώνα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έδειξε πως το μέλλον της ανήκει.

Ξεκίνησε πολύ καλά τον τελικό με βολή 60,82μ και έδειξε με το «καλησπέρα» ότι ήταν αποφασισμένη να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Όλα εξελίχθηκαν ιδανικά για την Ελίνα Τζένγκο καθώς η δεύτερη βολή ήταν αυτή που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

Η Τζένγκο έστειλε το ακόντιο να… καρφωθεί στα 65,81μ και όλοι τότε κατάλαβαν πως η πρωτιά ήταν ελληνική υπόθεση. Το χρυσό μετάλλιο είναι της Ελίνας και η Ελλάδα πανηγυρίζει για μιαν ακόμα πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια πανηγύρισε με την ελληνική σημαία στα χέρια και όλες οι αντίπαλοί της αναγνώρισαν τη ανωτερότητα της.

Ήταν ένας μυθικός τελικός για την Ελίνα καθώς πρόκειται για μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του ελληνικού στίβου και μάλιστα θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως το μέλλον της ανήκει, καθώς η Τζένγκο έχει όλα τα προσόντα για να μεγαλουργήσει τα χρόνια που έρχονται.

Τη δεύτερη θέση στον τελικό του ακοντισμού κατέκτησε η Βιλάγκος και την τρίτη η Σποτάκοβα αλλά η μεγάλη πρωταγωνιστρία ήταν η Ελίνα Τζένγκο, η οποία χάρισε στη χώρα μας, το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

"Τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο! ", αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

"Η 19χρονη αθλήτριά μας στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο, απέδειξε ότι το μέλλον της αξίζει. Θερμά συγχαρητήρια!", προσθέτει.

"Τέταρτο χρυσό για την Ελλάδα!", αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.

"'Αλλο ένα χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο αυτή τη φορά στον ακοντισμό από την ασυναγώνιστη 19χρονη Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Ελίνα Τζένγκο. Συγχαρητήρια!", προσθέτει.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα