Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Δουμπιά: Ο Μανώλης Μητσιάς τραγούδησε στη γενέτειρά του

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πολυγύρου, Αστερίου Ζωγράφου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου, πρόσκληση του Αθλητικού Συλλόγου Δουμπιών και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δουμπιών, ο μεγάλος μας τραγουδιστής και τροβαδούρος του ελαφρολαϊκού πενταγράμμου Μανώλης Μητσιάς επισκέφθηκε τη γενέτειρά του, τα Δουμπιά, την ημέρα που γιόρταζε η Εκκλησία που βαπτίστηκε, δηλαδή η Αγία Παρασκευή και πλούτισε τον τόπο με την έξοχη φωνή του και την υπέροχη μουσική που απέδωσαν εκλεκτοί συνεργάτες του.

Την Τετάρτη το βράδυ τα Δουμπιά γνώρισαν μεγάλες δόξες, γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουν το δικό τους παιδί, τον Μανώλη Μητσιά που ολάκερη η Ελλάδα αγαπά, τιμά και λατρεύει. Ο μεγάλος μας τροβαδούρος μάγεψε με τα τραγούδια τους χίλιους και πλέον ακροατές και θεατές του, που με δάκρυα στα μάτια ήλθαν να ακούσουν την ‘’Ελευσίνα’’, τα μελοποιημένα του Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου και Λουκιανού Κηλαηδόνη. Απ’ το μαγικό ντουλάπι της Νεοελληνικής Μουσικής εδώ και 50 χρόνια, ο Μανώλης ο δικός μας, δίνοντας την ψυχή του, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για τις ρίζες του.

Παρόντες η αντιπεριφερειάρχης κα Αικατερίνη Ζωγράφου, ο δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Βορδός, Χρήστος Κομπόγιαννος και Ιωάννης Σιμώνης, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠΟ, Μαρία Αβέρη, ο πρόεδρος των Δουμπιών Αστέριος Πιτσιόρλας και πολλοί Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι άλλων Κοινοτήτων και επιφανείς φίλοι του καλλιτέχνη.

Η πανέμορφη βραδιά ξεκίνησε με προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού προς τον τραγουδιστή, που θυμήθηκαν μαζί μέρες ευλογημένες στο Μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας Λεωνιδίου, με Λειτουργό τον τότε Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Αθανασόπουλο και Ψάλτες στο Αναλόγιο της Μονής τον Μανώλη Μητσιά και την μακαριστή Ηγουμένη της Μονής Λαυρεντία Μοναχή. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πολυτάλαντο τραγουδιστή για την αφιλοχρήματη παρουσία του και προσφορά των εσόδων της βραδιάς για τη στήριξη του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής των Δουμπιών που γιόρταζε. Προς τιμήν του Μανώλη Μητσιά ο Δεσπότης του προσέφερε μία Αγιογραφημένη Βυζαντινή Εικόνα του Κυρίου μας ως Καλού Ποιμένος, μιας και ο Μητσιάς φέρει το όνομα Εμμανουήλ, δηλαδή του Χριστού μας το όνομα. Συγκινημένος ο τραγουδιστής ευχαρίστησε τον Επίσκοπο και ακολούθησε προσφώνηση από τον δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του λαϊκού μας ερμηνευτή…


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα