Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρουσιάστηκε το Αριστοτελικό μενού στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής

Μία εκδοχή του αριστοτελικού μενού με πρώτες ύλες από την προ του Άθω περιοχή παρουσιάστηκε την Κυριακή στο εστιατόριο Κόκκινος της Ουρανούπολης με τη συνεργασία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, του Δήμου Αριστοτέλη, της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

 

Η πεμπτουσία του Αριστοτέλη μεταμορφώθηκε σε ένα άριστης ποιότητας και γεύσης μενού πέντε πιάτων συνοδευόμενα από τοπικά κρασιά, λικέρ και τυριά. Το degustation menu επιμελήθηκε ο σεφ Άκης Στεφανίδης με την ομάδα του, ενώ κοντά του βρέθηκαν και ο Τάσος Κυρικλακης συμμετέχων παίκτης του φετινού Master Chef, και ο Γιώργος Αναστασιαδης, σεφ σε 4αστερο ξενοδοχείο στην Πάργα.

Τα πιάτα συνοδεύτηκαν από κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς και του Κτήματος Κωνσταντάρα.

  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γ. Ζουμπάς, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ι. Γιώργος, ο αντιδήμαρχος, Α. Τσακνής, ο πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., Λ. Βαλσαμής, η πρόεδρος του Α.Π.Κ., Ε. Παναγιωτοπούλου, ο πρόεδρος του Τ.Ο.Χ και της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων,  Γ. Τάσιος,  καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Τ.Ο.Χ., Γιώργος Μπρουτζάς, εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων και παραγωγοί.

 

Στόχος της προσπάθειας όλων των φορέων, αλλά και του Δήμου Αριστοτέλη είναι η ανάδειξη της διαφορετικότητας του τόπου μέσα και από τη γαστρονομία  χρησιμοποιώντας την παρακαταθήκη του Αριστοτέλη και τη χιλιόχρονη παράδοση της αγιορείτικης κουζίνας.

 

Οι κινήσεις εξωστρέφειας και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα του Δήμου Αριστοτέλη θα συνεχιστούν και με άλλες δράσεις και εκδηλώσεις.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα