Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ούτε το καλοκαίρι του 2019 θα είναι έτοιμο το "ορφανό" χιλιόμετρο στην Κασσάνδρα

"Δεν θα είμαστε έτοιμοι το 2019 για το χιλιόμετρο πριν τη Ν. Ποτίδαια. Θα έπρπε το έργο να δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο και ακόμα δεν έχουμε νεότερα. Το καλοκαίρι του 2019 θα πορευθούμε όπως τα προηγούμενα χρόνια" ξεκαθάρισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, μιλώντας στον Alpha 96,5, αναφορικά με το κομμάτι του δρόμου -ενός χιλιομέτρου- Μουδανιών - Ν. Ποτίδαιας.

 

Ο κ., Γιώργος αναφερόμενος στο “ορφανό χιλιόμετρο” του νέου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας στην Κασσάνδρα, το οποίο τελεί υπό την ευθύνη της Εγνατίας Οδού, είπε ότι δυστυχώς το καλοκαίρι του 2019 το έργο δεν θα έχει ολοκληρωθεί. “Η μελέτη και η διαδικασία της δημοπράτησης δεν ξεκίνησε καν. Άρα ακόμη μια χρονιά με τα συνηθισμένα”, λέει χαρακτηριστικά.

Κυκλοφοριακό στη Σιθωνία

Για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται στη Γερακινή από τον υφιστάμενο σηματοδότη, ο κ. Γιώργος ξεκαθαρίζει ότι μόνο η παρουσία της αστυνομίας μπορεί να απαλύνει το πρόβλημα, ενώ για το αίτημα των κατοίκων του Αγ. Μάμα να τοποθετηθεί φανάρι αναμένεται η παράδοση σχετικής μελέτης από την πλευρά του δήμου Ν.Προποντίδας, ο οποίος θα αποφανθεί, εάν είναι υλοποιήσιμο το αίτημα των δημοτών.

 

Σε σχέση με την κυκλοφοριακή φόρτιση η οποία παρατηρείται στη Σιθωνία, ελλείψει σύγχρονου δρόμου, “εκεί εάν δεν γίνει ο μεγάλος δρόμος από τα Μουδανιά και η διαπλάτυνσή του με τις παρεμβάσεις, με καινούργιους ανισόπεδους μέχρι τη Νικήτη” τότε όπως προειδοποιεί ο κ. Γιώργος “το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει.”

 

Το κώλυμα για την κατασκευή νέου οδικού άξονα στη Σιθωνία έγκειται στην εύρεση χρηματοδότησης καθώς, αν και σήμερα “τρέχει μια μελέτη σε δυο κομμάτια: απ’ τα Ψακούδια μέχρι τη Νικήτη και από τα Μουδανιά μέχρι τα Ψακούδια. Το δεύτερο δεν είναι τόσο προχωρημένο, το πρώτο είναι αρκετά προχωρημένο”, εντούτοις “όταν μιλάμε για ένα έργο 240 εκατομμύρια, αν θα μου βρείτε κάποιον να το χρηματοδοτήσει το έργο, μπορεί να γίνει και αύριο. Τώρα μιλάμε για εθνικής σημασίας οδικό άξονα πλέον στο ΕΣΠΑ. Κάποτε ίσως μπορούσαμε, τώρα δεν μπορούμε” εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και προτείνει να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα εναρμονίζονται με τα σημερινά δεδομένα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα