Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τα Ν.Μουδανιά υποδέχτηκαν την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου -ΦΩΤΟ-

Πλήθος πιστών υποδέχτηκαν το Σάββατο το πρωί στα Ν. Μουδανιά, με ευλάβεια και κατάνυξη, την πάνσεπτη Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο από τον επίγειο Βίο της Παναγίας μας.

 

Την Τιμία Ζώνη μετέφερε από το Άγιο Όρος ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ.κ. Νικόδημος, οι εφημέριοι του Ναού, ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, η βουλευτής Χαλκιδικής, Σωτηρία Βλάχου, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και άλλοι επίσημοι.  

 

Στη συνέχεια εψάλη Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου και τουλάχιστον για τρεις ώρες εκατοντάδες πιστοί, μικροί και μεγάλοι, πέρασαν να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη και να λάβουν την ευλογία της Παναγίας.  

 

Η Τιμία Ζώνη θα μεταφερθεί σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως  και θα παραμείνει μέχρι τις 23 Ὀκτωβρίου. Από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα βρίσκεται για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου Θεσσαλονίκης. 

 Οι Πατέρες της Μονής Βατοπεδίου διασώζουν μία παράδοση σύμφωνα με τὴν οποία η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου αφιερώθηκε στην Ἱερὰ Μονὴ Βατοπαιδίου απὸ τὸν αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ΄ Καντακουζηνὸ (1341-1354), ο ὁποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε απὸ το αξίωμα, εκάρη μοναχὸς μὲ το όνομα Ιωάσαφ και μόνασε στην Ἱερὰ Μονὴ Βατοπαιδίου.

αεροφωτογραφίες: Γ.Σαρακατσάνος


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα