Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Περιπατητικός και ποδηλατικός τουρισμός στο επίκεντρο του Τουριστικού Οργανισμού

Επιθυμώντας να συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας, η WATT+VOLT εγκαινιάζει στρατηγική συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η WATT+VOLT θα χρηματοδοτήσει το έργο «Έρευνα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Δικτύου Μονοπατιών στην Π.Ε. Χαλκιδικής».

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν από την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής για την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Η συνεργασία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έκθεση PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη, από τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ), κ. Γρηγόρη Τάσιο.

Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση που εντάσσεται στο νέο στρατηγικό πλάνο του Οργανισμού, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής. Έμφαση δίνεται στον θεματικό τουρισμό και, ειδικότερα, στον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό, μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένων δικτύων διαδρομών.

Απώτερος στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση της τοπικής κοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα. «Η τριμερής αυτή συνεργασία αποτελεί κάτι πρωτοποριακό για την ελληνική πραγματικότητα, αφού είναι γνωστή η αδυναμία συνεργασίας τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας», δήλωσε σχετικά ο Καθηγητής Θεοχάρης Δ. Ζάγκας, Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. «Η WATT+VOLT αναγνώρισε τις προοπτικές και αγκάλιασε το εγχείρημα αυτό από την πρώτη στιγμή, αποδεικνύοντας στην πράξη την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της Χαλκιδικής. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συνέχεια προς όφελος όλων των συνεργαζόμενων φορέων», δήλωσε μεταξύ άλλων η Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της WATT+VOLT, κ. Desy Karapchanska.

Την πρωτοβουλία αγκάλιασε το σύνολο των μελών του οργανισμού τουριστικής προβολής: η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, η Ένωση Camping, ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ο Δήμος Κασσάνδρας, ο Δήμος Σιθωνίας, ο Δήμος Πολυγύρου, ο Δήμος Αριστοτέλη και 10 ιδιώτες-μέλη.

Πηγή :tornosnews. Gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα