Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπεγράφη η σύμβαση για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίου Μάμαντος

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας Μ. Καρρά και τον Γεώργιο Πολυζώη, Εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΝΙΚΟΣ Α.Ε.» η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αγίου Μάμα (Αρ.Μελ. 53/2011).


Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Με την υπ' αρίθμ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓΓΣΔΑ/41432/339/13-04-2023 (ΑΔΑ: ΨΗΑΓ4653Π8-ΜΛΠ) Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε η ένταξη της πράξης με τίτλο: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων οικισμού Αγίου Μάμαντος του Δήμου Νέας Προποντίδας» στο Υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ)» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις».


Στο μεταξύ έχει προηγηθεί η υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αγ. Μάμα. Αφορά στην κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Κοινότητα του Αγ. Μάμαντος, για τη συλλογή και μεταφορά των λυμάτων του έως τη νέα ΕΕΛ για επεξεργασία.
Τα λύματα μέσω συλλεκτήριων αγωγών συλλέγονται στο τελικό φρεάτιο, απ' όπου μεταφέρονται με Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό (Κ.Α.Α.) έως το φρεάτιο εισόδου της νέας ΕΕΛ. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται και οι ιδιωτικές συνδέσεις


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα